V přátelském utkání se Češi 22. března střetnou 
s Litvou a rozhodně nepůjde o žádný pouťák. Pro tým to bude první zápas v roce 2017 a zároveň poslední zkouška před kvalifikačním duelem 
v San Marinu.

DVA ROKY JEDNÁNÍ

„Jednali jsme o tom více než dva roky a povedlo se. Společně s místopředsedou klubu Vasilem Simkovičem se nám podařilo přesvědčit vedení FAČR a reprezentace bude hrát poprvé v historii v Ústí," je náležitě pyšný předseda představenstva FK Ústí Libor Zajíček.

Právě on má na mezinárodním utkání na severu Čech největší zásluhu. „Bylo to dlouhé vyjednávání. Svaz ale viděl práci, kterou jsme odvedli v minulých letech. Měli jsme tu mládežnické reprezentace do osmnácti, devatenácti i dvaceti let, všichni si to chválili. Navíc máme ideální zázemí, stadion splňuje regule pro mezinárodní zápasy a nedaleko je letiště 
v Drážďanech. Všechno nám hrálo do karet," vysvětlil.

„Je dobře, že se národní tým představí i jinde než 
v Praze. Určitě se přijdu podívat. Reprezentace tu nehraje každý den," říká záložník Army Jan Martykán.

BUDE VYPRODÁNO?

Podle Zajíčka půjde 
v březnu o velkou sportovně-společenskou událost. „V plánu je k tomu velký doprovodný program, chceme dostat reprezentanty do základních škol, připravíme autogramiádu i funpark. Chceme, aby se lidé bavili. Nejde jen o samotný zápas, bude to svátek fotbalu v Ústí nad Labem," říká s nadšením v hlase a jedním dechem dodává:

„Cenová politika bude určitě příznivá, cílem je vyprodaný stadion. Věřím, že se nám to ve spolupráci 
s fotbalovou asociací povede, a že mezi lidmi bude 
o zápas velký zájem. Město Ústí nad Labem akci podporuje a za to jsme rádi. Vždyť prakticky všechna větší města v republice, která mají stadion s odpovídajícím zázemím, chtějí dostat takový zápas do svého regionu. Uvědomují si, že je to pro ně dobré, má to ekonomický význam, oba týmy zde budou ubytované, přijede spousta fanoušků a tak dále. Jsme hrdí na to, že se bude hrát zrovna u nás."

A těší se už i fanoušci: „Je to super, konečně sport 
v Ústí někam směřuje. Moc se na zápas těším a určitě přijdu," řekl například fanoušek Daniel Brzák.