Stejně jako na podzim nadělili v premiérovém kole svým soupeřům pět branek a naznačili, že se chtějí vyhnout bojům o záchranu v 1.A třídě. „Povedlo se nám to, tým si sedl," uznal spokojený kouč Brné Milan Česlák.

Spolehlivá obrana

Soupeřem jim byli fotbalisté Milešova, kteří ještě v minulé sezoně brázdili trávníky krajského přeboru. „Hosté to nakopávali dopředu na své útočníky. Až na dva případy, kdy jsme museli hasit nebezpečné průniky, fungovala obrana spolehlivě," pochválil Česlák zadáky týmu.

Kvalitní obrana byla podpořena útokem, který pronikal do řad Milešova jako nůž máslem.

„Nepustili jsme je do hry a sami si vytvořili řadu šancí. Výsledek 5:0 je ještě milosrdný. Byla na nás znát úvodní nervozita, těší nás to, je to důležité vítězství," poznamenal kouč.

Bulharská posila

Do akce se zapojila i posila z Bulharska Gajdarski. „Je to kvalitní levonohý fotbalista, který má cit na míč a se Smetanou tvořil ve středu zálohy naší hru," doplnil Česlák.

Brná - Milešov 5:0 (2:0) Branky: Gibala 3, Prousek, Culek. Rozhodčí: Voborník. ŽK: 1:3. Diváci: 100. Brná: Císař - Topinka, Heřman, Večeřa, Balog Culek (75. Hnízdo), Prousek, Gajdarski (80. Durlin), Smetana, Petr (60. Maturkanič) Gibala.