„Vývoj zápasu poznamenala desátá minuta, kdy jsme měli výhodu pokutového kopu, ale Beran ho neproměnil. Hodně jsme znervózněli a přizpůsobili se soupeři, který k nám přijel s tím, že nemá co ztratit a odehrál velmi dobrý zápas. Až je mi jich líto, tak vysokou prohru si nezasloužili," povídal trenér Srbic Martin Luger.

V první půli se tak hrála spíše nakopávaná a nikdo se nedostal do vážnější šance. Branek se početné publikum dočkalo zároveň s deštěm až po změně stran.

„Tak, jak jsme hráli komplikovaně, tak padla i první branka. Po centru Verbíře pálil Opata, brankář vyrazil míč na břevno, od něho se balón vrátil k Opatovi, který napodruhé už pálil přesně," popsal zlomovou situaci Luger.

Hosté poté ve snaze o vyrovnání změnili rozestavení a hráli jen na tři obránce. Vabank jim nevyšel, domácí se dostávali do rychlých protiútoků do odkryté obrany a v poslední dvacetiminutovce začaly brankové hody.

Na 2:0 zvyšoval nejlepší střelec Srbic Denis Egrt, když se po přihrávce Verbíře dokázal krásně uvolnit. O pár minut později se po výborně zahraném rohu Pavla Verbíře podruhé gólově prosadil Zdeněk Opata, tentokráte hlavou.

Tříbrankové vedení ale Srbicím dlouho nevydrželo. „Bohužel naše obrana ztratila koncentraci a po trestném kopu byli najednou dva hráči hostů úplně volní před bránou a Gibala nezaváhal. Už předtím měla Brná po rohu velkou šanci, když se k hlavičce dostal volný Heřman a zápas se mohl hodně zkomplikovat. To se nám prostě nesmí stávat," neodpustil si kritiku trenér domácích.

Uklidnění přinesla další výborná akce Verbíře, který stál jako centrující hráč u všech branek domácích. Parádně se uvolnil u autové čáry (hráči Brné reklamovali asi oprávněně, že míč už byl za čarou) a našel zcela volného kapitána Karla Jelena, který nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci a stanovil konečný výsledek.

„Výsledek neodpovídá tomu, jak jsme hráli. Změna rozestavení byla ku prospěchu věci. Po 75. minut jsme byli Srbicím vyrovnaným soupeřem," řekl lodivod Brné Milan Česlák.

Vyrovnaný mač rozhodla malá efektivita střelců Brné. „S jedním gólem se dá těžko vyhrát, přitom šancí jsme měli dost. Domácí nás dorazili v závěru z rychlých kontrů. Přesto bych chtěl kluky pochválit a poděkovat jim, přesvědčili se, že hrát se dá s každým. Snad nám zápas ukázal cestu, kterou se vydat," uzavřel trenér.

Sokol Srbice - SK Brná 4:1 (0:0) Branky: Opata 2, Egrt, Jelen - Gibala. Rozhodčí: Klimpl. ŽK: 2:1. Diváci: 108.
Brná: Satek - Koranda, Večeřa (76. Betka), T. Heřman (76. Řezníček), Guth - Bartoš, Gajdarski, Michajlov, Seidl - Demčenko, Gibala.