Fotbalisté Střekova ve druhém přátelském zápase v rámci přípravy na nový ročník krajského přeboru zjistili, že jsou také jen lidé, a na půdě děčínského Junioru prohráli 2:4.

Zdvižený prst

„Jsem rád, že to přišlo už v přípravě. Je to pro nás zdvižený prst, snad si hráči uvědomí, že tohle už není 1.A třída," povídal po utkání kouč Osady Petr Čítek.

Jeho mužstvo nebylo v Děčíně kompletní, chyběli Vošahlík, Tichý, Franc a na střídačce byl jen Stakič.

„Navíc jsme šli do zápasu z plné přípravy a byli jsme unavení více, než by bylo zdrávo. I přesto jsme v úvodních patnácti minutách hráli dobře, měli jsme dvě tutovky. Jenže pak jsme se z hřiště vytratili, iniciativu převzali domácí a začali nás přehrávat. Po chybě jsme inkasovali," popisoval Čítek.

Slepené góly z brejků

Po pauze se jeho tým přece jen zmátořil. „Začali jsme běhat a dvěma góly Novotného jsme otočili skóre. Ale v 75. minutě, když už jsme mleli z posledního, soupeř vyrovnal a pět minut před koncem jsme dostali další dva slepené góly z brejků. Bylo vidět, kteří hráči přes léto něco dělali a kteří jen odpočívali," všiml si kouč.

Do kádru se mu zatím podařilo přivést jednu posilu, Lukáše Schmieda z Chlumce. „Zatím se na kraji zálohy jeví velmi dobře. Je to první posila a doufám, že ne poslední. Máme stále problémy v obraně," nezastírá Čítek.

I proto se na zkoušku objevil Jakub Lédl. „Je menší postavy, ale třeba se prosadí," dodává trenér.

Další zápas sehraje jeho tým dnes od 18.00 s Libouchcem.

Junior Děčín - Střekov 4:2 (1:0) Branky: Feledi 2, Kolář, Murdych - Novotný 2.
Střekov: Dvořák - Šindelář, Stárek, Rohlík, Lédl Schmied, Novotný, Řezníček, Lenc Bednář, Lejček. Střídal: Stakič.