Fotbalisté Střekova splnili do puntíku taktické pokyny trenéra Friedla, a ve šlágru kola nad Juniorem Děčín slaví výhru.

Souboj dvou týmů z popředí tabulky sliboval dramatickou podívanou, domácí Střekov vycházel ze zabezpečené obrany, díky dorážce Tichého odcházel do šaten s vedením 1:0.

„Řekli jsme si, že jak chceme hrát, a to jsme plnili na sto procent,“ těšilo střekovského trenéra Tomáše Friedla. „Nechtěli jsme soupeři nechat příliš prostoru, cílem bylo vycházet ze zabezpečené obrany, která nám nakonec přinesla úspěch,“ dodal.
Po změně stran měli hosté o něco více ze hry, drželi míč na svých kopačkách, precizně organizovanou obranu Střekova ale rozebrat nedokázali.

STRNADOVA PARÁDA

V 67. minutě se navíc otevřel prostor před Strnadem, jenž prošel středem hřiště, a místo průnikové přihrávky na některé z naběhnutých křídel krásně z 35 metrů přehodil brankáře soupeře. Výstavní gól, 2:0!

Fotbalisté Neštěmic ilustrační
Neštěmice mají dva body, trenér ale spokojen není

„Strnadův gól byl opravdu exkluzivní, to asi nečekal nikdo z nás a sám nevím, co mu blesklo hlavou,“ chválil svého svěřence po utkání Friedl. „Utkání jsme si pak už pohlídali.“ Střekov tak svého souseda v tabulce díky výhře 2:0 přeskočil a posunul se na čtvrtou příčku.

„Důležité tři body nám přinesla výborná defenzivní práce, skvělé nasazení a také bojovnost,“ vypíchl trenér domácího celku. „Je pravda, že Děčín měl víc míč na kopačkách, my jsme ale ukázali skvělou produktivitu a důslednou obranu,“ dodal. V příštím kole zavítá Střekov do Bohušovic n. O., které jsou až dvanácté.

Střekov–J. Děčín 2:0 (1:0)
Branky: 19. Tichý, 67. Strnad. Rozhodčí: Dvorský. ŽK: 3:1. Diváci: 70.
Střekov: Dvořák – Franc, Tichý, Kabátník, Křeček – Hnízdo, Novotný, Strnad, Bednář V. – Bednář M. (81. Petráček), Lejček (44. Lenc M.)