Třetí kolo má za sebou 1. A třída fotbalistů. Střekov i Libouchec v něm slaví tři body, oba díky skvělým prvním poločasům. Z výhry se raduje také Mojžíř, který zůstává dál bez ztráty bodu.

Libouchec přivítal v domácím prostředí Libochovice a trenér Strádal mohl být rád, že se mu oproti minulému zápasu v Rumburku zotavila většina základní sestavy. V divokém utkání rozdal rozhodčí jedenáct žlutých karet, které rozdělil takřka rovnoměrně, co se skóre týče, vedli monolog pouze Libouchečtí.

„Šlo o úplně jiný zápas, než v Rumburku. Nám hodně pomohl první poločas, ve kterém jsme dali tři branky, po změně stran jsme dali na 4:0 a bylo prakticky hotovo,“ těšilo Václava Strádala. Důrazný styl Libochovic vedl i k několika šancím soupeře, nicméně ten žádnou neproměnil. Hosté po jednom ze zákroků volali i po penaltě, tu však rozhodčí neodpískal.

„Ten moment byl hraniční, já to nechávám na rozhodčích, od toho tam jsou,“ hodnotil inkriminovanou situaci lodivod domácího celku. „S výkonem svých hráčů jsem spokojený, těší mě hned několik věcí. Nula na kontě inkasovaných branek, to je obrovské pozitivum, dále pak čtyři vstřelené branky, domácí vítězství a hezký fotbalový výkon,“ rozplýval se Strádal. „Jsme rádi, že jsme mohli opět potěšit domácí fanoušky výhrou,“ dodal na závěr hodnocení.

BEDNÁŘ SFOUKL JISKRU

Skvělý vstup do soutěže zažívá Střekov. Ten ještě v základní hrací době neprohrál, na skvělou bilanci navázal i v derby týmů z Ústecka ve Velkém Březně. V 15. minutě hosté vedli 2:0, ještě do poločasu se rozdíl vyšplhal na čtyři branky.

„My šli do zápasu s tím, že chceme být od začátku aktivní v napadání, což dělalo soupeři potíže,“ odhalil recept na úspěch Tomáš Friedl, trenér Střekova. Že je Jiskra v útlumu potvrdil i předseda Velkého Března David Řezáč. „Koukal jsem na video a během osmi minut zkazíme 15 přihrávek. To je katastrofa a pramení z toho zbytečné chyby. Dokud to nezlepšíme, nemůžeme vyhrávat,“ štvalo Řezáče.

Třikrát během úvodní půle zaúřadoval střekovský Bednář, jednu branku doplnil Lejček. „Z naší strany to bylo dobré utkání, ale hráli jsme, co nám dovolil soupeř. Proti silnějším týmům budeme muset ještě některé věci vyladit,“ ví Friedl.

„Přijde mi, že hráčům ještě leží v hlavách sedmička z úvodního zápasu a po gólech soupeře už jen přemýšlí, kolik jich zase dostanou,“ trápí naopak předsedu Jiskry. Ta dala v úvodních třech kolech jedinou branku! „Musíme dát všechno do zápasů s týmy naší úrovně, teď asi nemůžeme soupeřit s týmy z vrchu tabulky. Hrajeme s tím, co máme, když už jsme zůstali v 1. A třídě, chceme bojovat,“ dodává odhodlaně. V příštím kole čeká Jiskru Proboštov, který má jediný bod. „Devět hráčů hrálo krajský přebor, snad se nám podaří zvednout sebevědomí a z Proboštova přivézt nějaké body,“ doufá Řezáč.

MOJŽÍŘ DÁL STOPROCENTNÍ

Už jen dva týmy ve skupině A v 1. A třídě zůstávají bodově stoprocentní. Kromě aspiranta na postup, Lovosic, jsou to také fotbalisté Mojžíře. Po domácí výhře 3:1 nad Českou Kamenicí na tom nic nemění ani fakt, že mají o zápas méně. 

„Šlo o jednoznačný zápas pro Mojžíř. Kamenice dala jediný gól dost šťastně, naopak my jsme ještě několik šancí zahodili,“ těšilo sekretáře klubu Josefa Kolankiewicze. Hned ve druhé minutě zakroutil přímý volný kop parádně Vitásek, hosté však vzápětí reagovali kuriózní trefou, kdy míč po centru vypadl brankáři Kubcovi z rukavic a skončil za brankovou čarou. Po změně stran se trefil hlavou Jankovský, a když nedal penaltu Fiala, soupeře definitivně dorazil opět Vitásek. Soupeř dohrával v závěru bez vyloučeného Hodače.

„Je to pro nás zasloužené vítězství, nedělali jsme chyby a soupeře jsme do vyložených šancí nepustili. Ten ale nechtěl prohrát a hrál až do poslední minuty, v nervózním závěru dostal z frustrace červenou kartu,“ dodal Kolankiewicz.

1. A třída, 3. kolo

Libouchec – Libochovice 4:0 (3:0).
Branky: Černohorský J. 2, Hammer, Lácha. Rozhodčí: Cvachoušek. ŽK: 5:6. Diváci: 70.
Libouchec: Pluhař – Balog, Hammer, Novák, Kučera – Slavka, Němeček (63. Kodet), Wild, Kabát – Lácha D., Černohorský J. (60. Vyhnal)

Velké Březno – Střekov 0:4 (0:4).
Branky: Bednář 3, Lejček. Rozhodčí: Šefčík. ŽK: 0:0. Diváci: 100.
V. Březno: Ondrka – Pechánek, Neuman, Maturkanič, Bernášek – Demčen-ko V., Králiček, Valenta, Konrád – Kmoníček (46. Charvát), Radla (71. Beneš)
Střekov: Dvořák – Lenc M., Rohlík, Tichý, Franc – Páša (65. Hnízdo), Novotný (85. Čítek), Kabátník, Křeček (56. Bubla) – Lejček (88. Lenc L.), Bednář (76. Kubík)

Mojžíř – Č. Kamenice 3:1 (1:1).
Branky: Vitásek 2, Jankovský – Chmelík.Rozhodčí: Smreček. ŽK: 3:2. Diváci: 220.
Mojžíř: Kubec Š. – Králik, Král, Jankovský, Růžek – Schmied, Fiala, Sikora, Stárek (88. Kubec M.) – Vitásek, Pavlík (70. Mach J.)