Po dobrém podzimu se situace svěřencům Milana Česláka komplikuje, od sestupových pozic je už dělí pouhý bod.

„Takový zápas se hodnotí těžce. Opět nás zradila koncovka. Dát gól je pro nás na jaře neřešitelný problém,“ postěžoval si trenér Brné. „Výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, zápas takový ale nebyl. Na to se ale bohužel nehraje,“ posteskl si.

Brná dlouho držela krok, když už to vypadalo, že do šaten se půjde za bezbrankového stavu, prosadil se dvě minuty před pauzou Walter. Ačkoliv měli hosté po změně stran několik šancí, vyrovnání se nedočkali. „Měli jsme tři tutovky, bohužel nám to nepadá,“ zmínil Česlák.

Fotbalisté Neštěmic. Ilustrační foto.
Skvělý závěr přinesl tři body pro neštěmického Lva

V 75. minutě zvýšil na 2:0 Jiří Vokoun, Brná otevřela hru a tentýž hráč ji za to ještě dvakrát ztrestal. I díky čistému hattricku Vokouna během 14 minut tak hosté odjíždí s prázdnou.

„Myslím, že herně to nebylo úplně špatné, ale bez gólů se vyhrávat nedá,“ zhodnotil lodivod ústeckého celku. Ten se po další porážce výrazně namotal do bojů o záchranu.

„Pořád nás trápí marodka, sestava není optimální, chybí nám důležití lídři,“ hledal Česlák příčiny. „Víme, že ta situace není dobrá, dostali jsme se do ní sami, věřím, že se z ní také sami vyhrabeme,“ uzavřel s nadějí na lepší zítřky.

FC Votroci Hradec Králové  vs. FK Ustí nad Labem
FOTO: Ústečtí fotbalisté vezou veledůležité body z Hradce

V příštím kole hostí dvanáctá Brná v sobotu doma Žatec, který má na 11. místě tabulky jen jednobodový náskok.

Štětí - Brná 4:0 (1:0) Branky: 75., 84. a 89. Vokoun, 43. Walter. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 2:2. Diváci: 124.
Brná: Satek - Prousek, Smetana, Heřman, Večeřa - Rakištenliev, Gajdarski, Králík (C), Guth - Betka, Demčenko J.