„Na zápas se těšíme, stojí před námi výborný mančaft. Doufám, že přijde hodně lidí a předvedeme kvalitní výkon," říká kormidelník Libouchce Václav Strádal před soubojem se „střekovskou mašinou."

Pokratice vypálily střekovský rybník

Ta v minulém kole vůbec poprvé zaváhala, když nezvládla penaltový rozstřel v Pokraticích a poprvé v sezoně ztratila body. Trvalo to dlouhých dvaadvacet kol, než si na suveréna sezony někdo vyšlápl…

„Pokratice nám vypálily rybník, chtěli jsme Střekovu vzít body jako první," přiznal Strádal. Přesto jeho svěřenci budou mít v utkání o motivaci postaráno, po minulé porážce ve Šluknově totiž klesli na třetí pozici a na Střekově si ji chtějí vzít zpět.

Jenže ani již jistý vítěz soutěže z Osady neprodá svou kůži lacino. Naopak. Před vlastním publikem hraje naposledy a rád by ho ještě jednou potěšil. „Chceme se důstojně rozloučit s fanoušky, kteří nás podporovali," má jasno trenér týmu Petr Čítek. Zároveň však musí řešit rébus v sestavě. „Budeme mít problém s gólmanem, chytat bude dvojka Karas, tak mu hráči musí pomoct," dodává kouč.

Zajímavý zápas bude k vidění i v Děčíně. Na hřišti místního Junioru se v neděli představí Neštěmice, které budou chtít odčinit týden starou domácí blamáž s posledním Rumburkem. „Byla to z naší strany tragédie, hráči už byli asi na prázdninách. Jsem zklamaný," pronesl kouč Českého lva Martin Beran bezprostředně po utkání.

Najdou jeho svěřenci v závěru sezony dostatek sil na to, aby se na dálku omluvili svým fandům?

Fotbal o víkendu: Krajský přebor: Neděle: 17.00: Junior Děčín – Neštěmice.
1.A třída: Sobota: 14.00: Střekov – Libouchec, 17.00: Mojžíř – Košťany, Křešice – Brná, Srbice – Velké Březno.
1.B třída: Sobota: 10.30: Trmice – Petrovice, 13.30: Chlumec – Hostovice (v Srbicích), Velký Šenov – Chuderov. Neděle: 17.00: Přestanov – Horní Podluží.