Arma má za sebou náročnou prověrku ale i cennou zkušenost. Volno v reprezentační přestávce si vyplnila modelovým zápasem s Dynamem Drážďany, které skončilo loni 5. ve 2. Bundeslize!

Drážďany vstřelily v každém poločase dva góly, do každého dějství nasadily jinou jedenáctku. To Ústí testovalo méně vytížené hráče, střídalo však o poznání méně. Za hosty nastoupil i ústecký rodák Vasil Kušej, jenž ve druhém poločase vstřelil gól a na druhý nahrál.

„Původně měli hosté přivést širší kádr, nakonec přijel celý tým, pro nás ale jedině dobře. Bylo zajímavé vidět konfrontaci mezi druhou českou a druhou německou ligou,“ nelitoval Petr Fousek faktu, že Drážďany nakonec přijely takřka kompletní. Právě Fousek vedl tým z lavičky jako trenér, hlavní kouč Skála je totiž s reprezentací do 20 let v Portugalsku.

„Kvalita Drážďan byla znát, jsme ale rádi, že jsme volno vyplnili takovým zápasem,“ dodává Fousek. „Osobně jsem měl ze zápasu větší obavy, protože Drážďany mají sílu. Dostali jsme dva hloupé góly, nedostat je, mohl to být fantastický výsledek. Báli jsme se, aby se nikdo nezranil, nakřáplé hráče jsme šetřili. Teď už se budeme v klidu připravovat na Třinec.“