Tomáš Heidenreich působil jako hráč v Mostě, Litvínově či ve VfL Saalfeld. Na trenéřinu se vrhnul v roce 2004 v Mostě, kde působil devět let. Trénoval přípravku, žáky i dorost, následně se stal šéftrenérem celého oddílu. Do stejné pozice si ho pak na tři roky vytáhly i FK Teplice, následně vedl jako šéftrenér Regionální fotbalovou akademii Ústeckého kraje. Zkušenost má také s reprezentací do 14 let, kde působil jako hlavní kouč, u o rok starší kategorie byl asistentem.

"Jdu za svou výzvou, přesouvám se do největšího klubu v republice. Oslovila mě možnost pracovat s nejlepšími hráči a trenéry v Čechách. Chtěl bych společně se všemi trenéry nastavit takové prostředí, aby se nám dařilo vychovávat zajímavé a rozdílové hráče," řekl Heidenreich pro web SK Slavia Praha.

Jeho syn David působí v Itálii, kde loni vyhrál ceněnou soutěž Primaveru s týmem Atalanty Bergamo, jako kapitán navíc dovedl reprezentaci U19 na mistrovství Evropy. Bratr Petr Heidenreich je sportovním ředitelem FK Ústí nad Labem, které působí ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. "My se Slaviíí spolupracujeme dlouhodobě, takže bratrovo působení v pražském klubu může být možná spíš jen malým plusem k této spolupráci. Že by mi ale tipoval nějaká jména? Tak to určitě nefunguje," odpověděl na dotaz Deníku sportovní ředitel klubu, kde ze Slavie hostuje například záložník Matěj Valenta.