„Je to pro nás velmi cenné vítězství. Přijeli jsme sice s cílem vyhrát, ale věděli jsme, že jsou tady kvalitní týmy. Navíc jsme ještě den před turnajem nevěděli, jestli dáme tým vůbec dohromady," povídal po finále Tomáš Fichtner, futsalista pražské Sparty.

Právě Fichtner, futsalový reprezentant České republiky a fotbalista Modré, byl ústřední postavou svého týmu. Na turnaji nasázel do sítí soupeřů osm branek, dvě z toho ve finále. Ještě o jednu trefu lepší byl Emil Rilke, jeho Superstar team ale překvapivě skončil už v semifinále, když podlehl Chelsea baru na penalty.

Mnohem větším překvapením ale bylo až třetí místo Atlantic teamu v základní skupině. Obhájce trofeje z posledních let doplatil na to, že nastoupil v o poznání těžší skupině. „Ze skupiny B nám na poslední chvíli vypadla teplická Balticflora, tak jsme ji museli nahradit. Nebyl v tom ale moc velký problém, protože se nám letos do turnaje přihlásilo 79 týmů," prozradil pořadatel Pavel Forman s tím, že ale kvůli výpadku Teplic byla skupina A silnější.

Atlantic team navíc nemohl naplno využít schopností svého lídra, Jiří Jarošík byl totiž zraněný a tak se představil jen ve dvou duelech a ještě mezi třemi tyčemi. „Jsem moc rád, že Jirka přiletěl. Vždyť tady byl jen na otočku a hned zase letěl do Španělska. Je to velký kamarád," řekl Forman k jednomu z patronů turnaje. Druhým fotbalistou, který doposud nevynechal jediný ročník byl Vít Beneš z Jablonce. Ani on letos nemohl hrát, ale na tribuně nechyběl.

Společně se stovkami diváků tak sledoval jeden z nejkvalitnějších ročníku turnaje v jeho historii. „Úroveň týmů byla jedna z nejsilnějších v celé historii," pochvaloval si pořadatel Pavel Forman. Samotné play off jeho slova jasně potvrdilo.

Tak zase za rok v Ústí nad Labem!

Skupina A: 1. Combix 13 bodů (14:4), 2. Chelsea bar 10 (13:3), 3. Atlentic team 7 (10:5), 4. Baník Chomutov 6 (6:7), 5. Wayuptensky 5 (6:6), 6. Mexico Děčín 0 (2:16).

Skupina B: 1. Superstar team 15 bodů (16:6), 2. Staré dobré časy 12 (17:7), 3. Chomutov 9 (19:10), 4. Arma 2002 4 (6:9), 5. Střekovští rytíři 3 (8:14), 6. Do Počtu 1 (2:22).

Semifinále: Combix – Staré dobré časy 1:3, Superstar – Chelsea bar 0:1 po PK. O 3. místo: Combix – Superstar 4:0. Finále: Chelsea bar – Staré dobré časy 0:3.

Nejlepší střelec: Emil Rilke (Superstar team) – 9 gólů. Nejlepší brankář: Zdeněk Dvořák (Střekovští Rytíři). Nejlepší hráč: Egon Vůch (Chelsea bar).