„Stále trénujeme a skončíme příští týden. Pak přijde na řadu dovolená a přípravu na jarní sezonu zahájíme 3. ledna. Do zimní soutěže nás tentokrát nevzali, ale už máme vyjednané přáteláky až do mistrovských střetnutí. Absolvujeme i soustředění v Roudnici nad Labem," říká kouč Army Přemysl Bičovský.

K odvetnému utkání, který  jeho svěřenci jako první duel doma prohráli 1:7, říká: „Doufám, že podáme lepší výkon  než v prvním duelu, kdy jsme si sice vypracovali šance, ale  na rozdíl od soupeře je nedokázali využít. Kromě dlouhodobě zraněných nebude k dispozici Hovorka, který se zranil v posledním duelu ve Znojmě. Jsem zvědavý, co soupeř, zda dá opět příležitost náhradníkům."

Arma v letošním ročníku vyhrála v úvodu 7:0 na hřišti divizního nováčka z Lovosic, poté porazila na domácím hřišti Most 2:0.  To už u toho byl Přemysl Bičovský, který vystřídal Svatopluka Habance.  Ten odešel do Gambrinus ligy do celku Slovácka.

Než se mohla Arma utkat s Jabloncem, musela vyřadit pražskou Slavii. Střetnutí skončilo 2:2 a v deseti penaltách, které rozhodovaly o postupu, nedal pouze slávista Kosel.  Arma si mohla před velice slušnou návštěvou vychutnat postupovou radost.

„V prvním zápase dostali příležitost hráči, kteří pravidelně nehrají. Kluci to v Ústí vzali od začátku gólově a ráz toho prvního utkání byl jasně daný, i když i soupeř měl šance" vrací se k vysokému vítězství jablonecký trenér Václav Kotal.

Kouč jabloneckého Baumitu ale odmítá, že odveta je o ničem. „Tak jako tak, je to zápas. Pohárová soutěž je prostě rozlosována dvoukolově," říká před zápasem.

Jablonec ve druhém kole vyhrál na hřišti účastníka ČFL pražského Vltavínu 3:0 a pak vyhrál na hřišti Meteoru vysoko 6:0.