Skalp účastníka nejvyšší soutěže, který si navíc v neděli smlsl v Gambrinus lize na libereckém Slovanu (3:0) 20letého ústeckého záložníka Michala Pavlatu nadchl. Důvodů k radosti měl několik.

„Vyřadit Ostravu je krásný pocit. Umocňuje ho fakt, že jsem dal gól a v osmifinále narazíme na Jablonec, odkud tady v Ústí hostuji. Doufám, že mi dá trenér Přerost v poháru opět šanci a že v dalším kole můj mateřský klub potrápíme," řekl středopolař, jenž během svého podzimního ústeckého hostování pendluje jako střídající hráč mezi lavičkou náhradníků a základní sestavou. V ní dostal v poháru šanci a využil ji parádně!

Byl to z vaší hodně povedený zápas, že?
Jsem rád, že se mi jako záložníkovi takhle povedl, radost mi udělala i nahrávka Ríšovi Veverkovi na první gól. I on zápas s Jabloncem hodně odpracoval. Snad můj výkon potěšil i trenéra a třeba dostanu šanci i v sobotu v utkání proti Táborsku.

Bude vás první gól v ústeckém dresu do klubové pokladny něco stát?
To musejí rozhodnout kluci, nevím, jestli se do toho počítá i pohár. Snad se brzy dočkám i v druhé lize.

Nepřekvapilo vás, že jste Ostravu, po její víkendové výhře 3:0 nad Libercem, takhle přejeli?
Oproti Liberci, stejně jako my po Hradci Králové (0:2), protočili sestavu. My jsme hráli poctivě, v prvním poločase jsme je vlastně nepustili do žádné šance, ve druhém jsme měli i trochu štěstí.

Na Jablonec narazilo Ústí v osmifinále tuzemského poháru i před rokem a tehdy výsledkově propadlo – v prvním zápase 0:7, ve druhém 0:5…
Musíme hrát opět poctivě, snažit se dát gól, potrápit je, mít štěstí. Nic jiného dělat nemůžeme.

Už jste se o Jablonci bavili?
Jo, jo. Hned jsme si v kabině říkali, že vyhrál 1:0 v Hradci Králové a že jdeme zase na něj. Kluci říkali, že jim loňské vyřazení vrátíme. Budu se chtít ukázat, snad mi známí budou fandit, i když nastoupím v dresu Ústí.

A budete moci proti svému mateřskému klubu nastoupit?
Myslím, že mi nikdo bránit nebude. Trenéři mě sem do Ústí poslali s tím, abych hrál, pochybuji, že by mi nastoupit zakázali.

Tady hostujete jen do konce podzimu. Víte, co bude dál?
S trenérem Skuhravým, který mě trénoval snad už pět let, máme výborný vztah a domluvu, že se v zimě do Jablonce vrátím a zkusím se probojovat do týmu.