„Chtěli jsme být do třetího místa, takže nejsem spokojen. Tým vypadal, že bude bojovat o čelní umístění," prohlásil kouč Pavel Čapoun.

Jak tedy hodnotíte podzimní část soutěže?

Nejsem spokojený, nescházeli jsme se k utkáním. Docházka na tréninky a k zápasům byla špatná, proto můžeme být za šesté místo ještě rádi. Nedaří se nám doplnit tým. V Ústí je málo hráčů. Ti, co fotbal hrají, jsou pořád v práci. Dost lidí toho zneužívá, myslím si, že se jim nechce trénovat.

Čtěte také: Jsme připraveni postoupit, hlásí fotbalisté Chuderova

Byl rozdíl, když hrály Trmice doma nebo venku?

Venku jsme byli kolikrát poloviční. Nepovedla se nám klání s Benešovem, v Šenově a na Unionu. Mrzí mě poslední kolo s Jiříkovem, kdy jsme byli lepší, ale o gól jsme prohráli. Kolikrát jsme zbytečně ztratili body.

Kdo patřil k ose vašeho týmu?

Nerad bych někoho jmenoval, ale je u nás pět hráčů, kteří poctivě trénují. Nebýt našeho béčka, tak jsme hráli v osmi lidech. Ani nevím, jak bychom to odehráli. Naopak kluci z áčka pak chodili hrát za béčko. To nám letos fungovalo.

Trenér Trmic Pavel Čapoun.Zdroj: DENÍK/Rudolf Hoffmann Co patřilo ve vaší hře na podzim k přednostem?

Zdobila nás obranná hra, v případě, že jsme se sešli v rozumné sestavě. Trápilo nás ale neproměňování šancí. Dát jich třetinu, tak máme o hodně bodů více.

Kdy jste zahájili přípravu na jarní část sezony?

Začali jsme 24. ledna, chodíme jednou týdně do haly, o víkendech jsou přípravná utkání. Přál bych si, aby hráči na tréninky chodili, abychom měli klidné jaro. V březnu nás čeká soustředění ve Sloupu. Tam chci, aby nás bylo co nejvíce, bude to finální část přípravy. I proto jsme to dali až později, aby hráči mohli jet.

Čtěte také: Chceme si nadělit pěkný dárek, říkají po úspěšném podzimu v Hostovicích

Jaké budou ambice vašeho týmu?

Chceme se pokusit skončit do třetího místa. Potrápit kvalitní soupeře. Je důležité, aby hráči chtěli hrát a měli z toho radost. Postoupit ale nechceme.

Dojde v zimě k nějakým změnám ve vašem kádru?

Možná někoho přivedeme. Trápí nás místo stopera, skončil Radek Melichar.

Kdo si myslíte, že bude v soutěži bojovat o postup?

Určitě Chuderov s Benešovem, to budou hlavní adepti na postup.

Čtěte také: Ještě to nebalím, chci něco dokázat, vzkazuje Jiří Pimpara, ústecká posila