Spotřeba mléka a mléčných výrobků stoupla během pandemie na historicky nejvyšší úroveň.
Zdroj: Pixabay
Průměrný Čech spotřeboval 262,5 kilogramu mléka a mléčných výrobků.
Zdroj: Pixabay
Zdroj: Pixabay
Mléčné výrobky jsou přitom důležitou součástí stravy.
Zdroj: Pixabay
Zejména by je měly kvůli zdravému vývoji konzumovat školní děti, které se nyní po dlouhotrvající domácí výuce vracejí do běžného života.
Zdroj: Pixabay
„Ideální jsou přirozeně zkvašené mléčné výrobky, jako je jogurt, skyr či kefír,“ uvedl nutriční specialista Pavel Suchánek.
Zdroj: Pixabay
S mléčnými výrobky by měly začínat již malé děti.
Zdroj: Pixabay
Význam mléka a mléčných výrobků si podle výrobců uvědomuje stále více lidí.
Zdroj: Pixabay
Vrásky však předsedovi Českomoravského svazu mlékárenského Jiřímu Kopáčkovi dělají rostlinné náhražky.
Zdroj: Pixabay
„Výrobci je někdy propagují ne zcela korektní kampaní a nazývají je termíny, které legislativa výhradně určuje pro mléko,“ říká.
Zdroj: Pixabay
Náhražky se přitom mléčným výrobkům nemohou rovnat především z hlediska výživové hodnoty a látek, které potřebujeme dostat do těla – bílkovin, vitamínů a minerálů.
Zdroj: Pixabay