Fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem
Budeme potřebovat (na 4 porce):
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce lahůdkové papriky
- pálivá maďarská paprika dle chuti
- 400 g brambor
- 7 debrecínský párků
- 2 plechovky máslových fazolí
- 1 l vývaru / vody
- 5 stroužků česneku
- 1,5 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
- hrst nasekané pažitky

Postup:
1. Cibuli nakrájíme na jemno.
2. V hrnci rozpálíme sádlo a pozvolna na něm opékáme cibuli.
3. V průběhu opékání asi 5x podlijeme vždy 1 dcl vody, rozmícháme a necháme odvařit. Vznikne tak rovnoměrně opečený tmavý cibulový základ.
4. Přidáme mouku a asi dvě minuty necháme opéct jíšku.
5. Přidáme papriku, promícháme a následně postupně zaléváme vývarem, abychom rozmíchali důkladně jíšku a v guláši nebyly hrudky.
6. Přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut do provaření jíšky.
7. Mezitím nakrájíme párky na kolečka a poté opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Pak přebytečný olej slijeme.

8. Po provaření jíšky přidáme do guláše párky, utřený česnek a majoránku. Provaříme další 3 minuty.
9. Fazole slijeme z nálevu a přidáme je ke guláši. Krátce provaříme. Guláš dochutíme a vmícháme většinu pažitky.
10. Servírujeme s pečivem a posypeme zbytkem pažitky.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.