Kuřecí prso a medovo-citronová omáčka
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 menší kuřecí prsa
- 200 ml vývaru
- 1,5 lžíce medu
- šťáva z 1 citronu
- 30 g másla
- petrželka
- drcené chilli (není povinné)
- 400 g hranolek
- rukola
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
1. Nejprve si uděláme základ na omáčku. Do rendlíku dáme vývar a med a necháme svařit do zhoustnutí.
2. Omáčku nechte radši řidší, med při chladnutí bude tuhnout, tak ať omáčka není moc hustá. Nejlepší je vývar s medem svařit, nechat lehce vychladnout a případně naředit do požadované hustoty. Poté přidáme citronovou šťávu.
2. Kuřecí prsa rozřízneme podélně na půl.
3. Nasekáme petrželku na jemno.
4. Pánev s olivovým olejem rozpálíme a opečeme kuřecí prsa do zlatova z obou stran (prsa předem nesolíme, nepepříme).
5. Poté kuřecí prsa necháme dopéct 6 minut při 180 °C .
6. Mezitím si ohřejeme omáčku.
7. Plotnu pod omáčkou vypneme a vmícháme kostičky studeného másla.
8. Na závěr do omáčky vmícháme petrželku, kdo chce, tak i drcené chilli a lehce osolíme.
9. Kuřecí prsa vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Až nyní můžeme lehce osolit a opepřit.
10. Poté již servírujeme. Kuřecí prsa přelijeme omáčkou, přidáme hranolky a doplníme o rukolu, kterou smícháme s trochou olivového oleje.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.