Námořnické hovězí
Budeme potřebovat:
- 600 g přední hovězí maso
- olej
- sůl
- mletý pepř
- 4 zrnka nového pepře
- 1 ks cibule
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- 3 dl vývar
- 2 polévkové lžíce pikantního kečupu
- 100 g směs hrášek kukuřice
-
na servírování:
- vařené vajíčko a uzený strouhaný sýr
Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, pokrájíme na větší kostičky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, prudce opečeme na oleji a vyjmeme.
2. Ve výpeku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.
3. Přidáme maso, podlijeme vývarem a přikryté dusíme do poloměkka.
4. Přidáme hrášek, kukuřici, nové koření, kečup, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
5. Před podáváním ozdobíme kolečky cibule, vajíčkem a strouhaným sýrem.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.