Navíc Most přijel do Ústí po sobotním debaklu, ve kterém inkasoval 14 branek od Chomutova. Ústečtí Lvi sice potvrdili roli favorita a v utkání zvítězili 6:3, ale na výhru se hodně nadřeli.

Na první branku se čekalo pouze 17 sekund. Napřáhl Klobouček a jeho střelu tečoval Ludvík. Za pět minut už byl stav 2:0, když po přihrávce Handlovského zvyšoval Kovář. Pak se dočkali i hosté a Faltera překonal Klíma. Lvi v závěru vydrželi 14 sekund oslabení ve třech i následnou přesilovku Mostu.

Stejnou výhodu dostali domácí v úvodu druhého dějství, když hosté hráli minutu a pět sekund ve třech. Toto oslabení sice vydrželi, ale v době, kdy už byli na ledě čtyři hráči, inkasovali branku, když se podruhé v utkání trefil Ludvík. Brankáře Bendu pak ještě překonal Rod, ale to bylo ze strany domácích ve druhé třetině vše. Druhé branky se však dočkali hosté, když byl na konci hezké kombinační akce Tvrdek.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté a Tomáš Rohan dokázal prostřelit Faltera a snížil na 4:3 pro domácí tým. V 49. minutě měl vyrovnání na holi Slavíček, mezi betony domácího brankáře však puk neprotlačil. Pak byl vyloučen domácí Laš a vyrovnat mohl Tvrdek, ale i když byl před Falterem osamocen, kraloval domácí gólman. Pátou branku Lvů mohl vstřelit Rod, ale Benda držel naděje hostů ve hře. Pak se ale domácí dočkali, když si Roubík položil brankáře a zakončil do odkryté branky. Pak byl ještě vyloučen Holomek, domácí však oslabení přečkali. V závěru putoval na trestnou lavici ještě Pavlík, Most odvolal gólmana, ale inkasoval do zcela prázdné branky z hole Zemana.

Ve středu hraje celek Lvů od 18 hodin v Hradci Králové.

Ústečtí Lvi – HC Baník Most 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a přihrávky: 1. Ludvík (Klobouček), 6. Kovář (Handlovský, Rod), 22. Ludvík (Klobouček, Šagát), 24. Rod (Handlovský, Kovář), 56. Roubík (Šagát, Ludvík), 60. Zeman (Klobouček, Rod) - 14. Klíma, 35. Tvrdek (T. Rohan, M. Rohan), 42. T. Rohan (Tvrdek, Charousek). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 1039.

Ústí nad Labem: Falter - Klobouček, Zeman, Pavlík, Voráček, Holomek, Husák, Suchý - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Kovář, Rod, Handlovský - Laš, Čermák.

Most: Benda - Látal, Charousek, Havelka, Přindiš, Parýzek, M. Rohan, Panuška, Martinec - Tvrdek, Slavíček, T. Rohan - Vachovec, Klíma, Kotrla - Heinisch, Přeučil, Ondráček - Vaněk, Švácha, Nedrda.