„Ve třetí třetině jsme začali hrát a měli dostatek šancí, třicet devět vteřin před koncem utkání jsme měli k dispozici trestné střílení, mohli jsme vyrovnat,“ litoval po porážce kouč Lvů Petr Rosol.

Právě úvody byly v posledních dvou zápasech Achillovou patou lídra první hokejové ligy. „Vstoupili jsme do zápasu špatně, náš výkon byl vlažný a domácí se tím dostali na koně,“ byl si vědom hlavní příčiny nezdaru Rosol.

Přitom poučit se mohli ústečtí už v předchozím střetnutí, kdy museli v Třebíči zachraňovat body až v závěru, jmenovitě brankou Jakuba Lva v poslední minutě. „Byl to z naší strany hodně podobný zápas, dlouho jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám, ale nestalo se,“ zlobil se na hráče Rosol.

Přitom v kabině před zápasem se právě toto téma aktuálně probírá. „Říkáme si, že chceme začít hrát hned od prvních minut, ale nějak se nám to nedaří,“ přiznává kouč.

Zpackané dvě třetiny se pokusili ústečtí napravit v poslední dvacetiminutovce. K obratu zavelel písecký odchovanec Tomáš Rod, který nyní ve službách Ústí překonal brankáře Sedláčka a snížil.

Jenže radost měla jepičí život a Písek znovu navýšil své vedení na rozdíl dvou branek. „Krize to určitě není, v novém roce nehrajeme špatně, krizi jsme měli před Vánocemi,“ vzpomněl kouč.

Druhou naději na zisk bodů vykřesal stejně jako v Třebíči Jakub Lev, který přesně tečoval střelu za záda Sedláčka. A jiskra mohla přejít v oheň, protože v poslední minutě se postavil k trestnému střílení, Jaroslav Třetina, ale nedal.

Radost v Ústí neměli ani z vítězství Chomutova, který se dotáhl už na dva body a zdramatizoval boj o vládce prvoligových vod. „Moc na to nekoukáme, že bychom se z toho klepali, to zase ne. V minulém kole prohrál Chomutov v Litoměřicích,“ srovnával Rosol.

V dalším utkání se Lvi představí po malé odmlce opět na svém ledě a možnost napravit si reputaci nemohou brát na lehkou váhu. Zahrávat s vlastními fanoušky se před koncem soutěže nevyplácí.

„Zápas úplně hodit za hlavu nemůžeme, chce si to vzít poučení, změny v sestavě budou jen kosmetického rázu. Čekají nás Benátky, chceme tým nastartovat, už by bylo na čase,“ burcuje kouč Rosol.