Vzhledem k nepříznivému počasí a hromadné havárii uvízli svěřenci kouče Petra Rosola v zácpě na dálnici D 1. V době, kdy mělo utkání začínat vězel autobus Lvů na silnici a střetnutí tak místo v 17.30 začalo o dvě hodiny později.

Do první šance se sice v utkání dostal domácí Čachotský, našel však připraveného Orcta. Na druhé straně zahrozil Kovář, ale i on skončil na betonech domácího gólmana Novotného.

Po nucené přestávce hosté od poloviny první třetinu přebírali hru do své moci a největší šanci měli měli při vlastním oslabení. Na trestné lavici seděl Ludvík, ale obranu soupeře překonal Handlovský, ovšem Novotný si s jeho pokusem o blafák poradil.

Druhé dějství začalo opět oslabením hostí, když trestnou lavici zahříval Šagát. Čachotský našel najetého Hodka, který však nestačil trefit odkrytou branku. A právě Hodek se stal prvním vyloučeným hráčem Dukly, ale ani hosté přesilovku nevyužili. Pak putoval na trestnou lavici Růžička, který vyfasoval 2 + 2 minuty a Kolafova dělovka skončila v náručí Orcta. Poté ale putovali na trestnou lavici Pajič a Poživil a Dukla dlouhou přesilovku pěti proti třem využila. Na konci akce byl Indra a domácí šli do vedení. Náskok mohl zvýšit Čachotský, ale Orct byl proti a i díky jeho zákroku šli hosté po dvou třetinách do kabin pouze s jednogólovým mankem.

Ve třetí třetině dostali výhodu dvojnásobné přesilovky i hosté. Petráčka následoval na trestnou lavici Jeslínek a stav srovnal Zeman. A do vedení dostal hosty v 54. minutě Klobouček. A domácím pak už nepomohla ani hra bez brankáře.

V dalších kolech přivítají Ústečtí Lvi v sobotu od 17.30. Kadaň, v pondělí hrají další derby v Litoměřicích a 22. 2. zakončí základní část doma s Třebíčí. A 27. února již vstoupí do play off.

Jihlava - Ústí 1:2 (0:0, 1:0, 0:2).

Branky a nahrávky:
38. Indra (Dobrovolný, Malena) - 44. Zeman (Klobouček, Šagát), 54. Klobouček (Zeman, Roubík). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Diváci: 658.

Dukla Jihlava: Novotný – Petráček, Dobrovolný, Jaroš, Ficenc, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena – Indra, Hubáček, Bezděk, Pěška, Polcar, Krupka, Vysloužil, Domin, Čachotský, Jeslínek, Padělek, Hodek.

Ústečtí Lvi: Orct – Zeman, Boháč, Pavlík, Poživil, Černý, Čermák, Růžička, Klobouček, Rod, Lev, Roubík, Hořava, Šagát, Handlovský, Kovář, Pajič, Hanzl, Třetina, Ludvík, Sklenička.