Ačkoliv jeho odchod zvedl zprvu obrovskou vlnu nevole u fanoušků klubu, jenž letos vystřídal už 32 hráčů a pět brankářů, důvod je zcela jiný a naprosto pochopitelný. „Před třemi týdny se mi narodil syn Adam a chci být blíže své rodině,“ vysvětlil rodák z Jaroměře, jenž zároveň přiznal, že rozhodnutí pro něj nebylo lehké. "Chtěl bych poděkovat i vedení klubu, že mou situaci pochopilo a vyhovělo mé žádosti," dodal.

V Ústí totiž prožil krásné roky. Zažil zde extraligu, ale i výsledkově horší období v historii zdejšího hokeje. „Na Slovan nikdy nezapomenu, poznal jsem zde spoustu přátel a výsledky klubu budu sledovat i dál,“ sdělil zkušený obránce, jenž nejraději vzpomíná na období před třemi roky, kdy Slovan vyřadil ve čtvrtfinále Kladno.

Vágner odehrál za Slovan 286 utkání, v nichž zaznamenal 16 gólů a 77 asistencí. Jeho přednosti však leží jinde. Týmový hráč šel příkladem mladším hráčům, navíc obětavě padal do střel. „Jsem obránce, přijde mi přirozené pomoci brankáři,“ prohlásil. V loňské sezóně skončil v této statistice dvou nejvyšších soutěží druhý se 103 bloky, o jednu ránu ho předčil jen vítkovický Jan Výtisk.

AUTOR: Jan Prošek