K výčitkám totiž nebyl žádný důvod. Sportovní manažer ústeckého Slovanu Jan Čaloun měl pro hokejisty jen slova uznání a chvály.

„Poděkoval jsem jim za sezonu. Řekl jsem jim, že dresy bohužel nemůžou dostat na památku, protože na nové nemáme a budou v nich muset dál hrát. Taky jsem jim řekl, že s hodně hráči se uvidíme i v příští sezoně, protože si svými výkony řekli o nové smlouvy," prozradil v rozhovoru Čaloun.

Slovan se rozloučil se sezonou se ctí. Podceňovaný tým se dostal až do čtvrtfinále první ligy, kde statečně vzdoroval převaze chomutovských Pirátů, které na jejich cestě za extraligovým pokladem připravil o dva skalpy.

Můžete sezonu označit za vydařenou?
Ze sportovního i ekonomického hlediska to byla úspěšná sezona. Nikdo tady v květnu nevěděl, co se bude dít. Jasné bylo jen to, že se chceme zachránit a to se nám podařilo. Dostali jsme se až do čtvrtfinále, kde jsme byli Chomutovu důstojným soupeřem.

Podařilo se vám získat zpět důvěru lidí, to se taky počítá, co?
Strašně moc bych chtěl poděkovat divákům, že fandili a tleskali i za stavu 1:6. Chtěl bych, aby chodili na Slovan a klub milovali. Ten můj sen o dortmundské tribuně za brankou se mi pomalu plní, za to lidem děkuju.

Vůdcem týmu byl zkušený Roubík. Zůstane klubu věrný i v příští sezoně?
S Jardou jsme předběžně domluveni. Nastínil jsem mu své představy a Jarda s tím souhlasí. Chci, aby tady zůstal. On je tváří klubu a klíčový hráč týmu. Sám mi řekl, že si sezonu užil, a i když může jít hrát do Pardubic, tak tady chce zůstat. Jestli o někoho bude zájem v extralize, tak mu bránit nebudeme, ale všichni, co tady byli, tak s nimi počítáme pro příští sezonu. I trenéři zůstanou stejní, těm už jsme to oznámili dřív (úsměv).

Uvažujete nad tím, že by se dal někdo z hráčů zpeněžit?
Takhle na to nekoukám. Budu rád, když se tady v létě sejdeme ve stejné sestavě. Kluci si udělali dobrou partu a já nechci nikoho prodávat. Ale jestli Sparta po někom sáhne, tak já mu nebudu bránit. Například Tůma je hráčem Sparty a je možné, že o něj přijdeme. Ale jestli nebude mít žádnou nabídku, tak chci, aby tady hrál.

V play off jste doplatili na úzký kádr. Hodláte ho rozšířit?
My bychom chtěli kádr posílit, ale máme nějaký objem peněz a já hráče nebudu přeplácet. Chci, aby tady hráli srdcem, tak jak hrála tahle parta, co se tady utvořila. Nějaká jména máme, ale záleží na tom, jestli někdo odejde a jestli budeme mít peníze. Jako sportovní manažer jsem sledoval chod klubu i po ekonomické stránce a můžu vám říct, že pokud vám nepřitékají miliony, tak je to strašně těžké. A kdyby sem přitékaly, tak bych pracoval hlavně na zázemí, chtělo by to druhou ledovou plochu.

Jaké budou vaše ambice pro příští sezonu? Tou letošní jste fanoušky hodně navnadili…
O tom bych teď nemluvil, to se teprve uvidí. Všechno je odvislé od financí a jestli někdo odejde do extraligy. Ode mě nikdo neuslyší velkohubá prohlášení, já chci, abychom byli pokorní, pracovití a bojovní. Chci klub vytvořit zevnitř. Snažím se spojovat naše děti, mládežnické kategorie. Snažím se spojovat rodiče a fanoušky. A až ucítíme, že v tomhle je náš klub silný, tak potom můžeme začít vyhlašovat větší cíle.