Vau! To byla jízda! Ústečtí hokejisté povozili Rytíře z Kladna na kolotoči, těm se možná točí hlava ještě dnes. Ústí udeřilo v přesilovce i v oslabení a smetlo favorita 6:0!

Trenéři Ústí dokola připomínali, že po hráčích požadují hlavně bojovnost, a že dokud bude jakákoliv šance na play-off, porvou se o ni. A hráči začali naplňovat jejich slova doslova od úvodních vteřin. Už po 50 sekundách se prosadil Gengel, za minutu procedil v sólovém úniku puk mezi betony Kružík, který se po utkání vrací z hostování zpět právě na Kladno. Opaření hosté sice postupně vyrovnali hru, jenže spolehlivý Volke kryl nájezdy Rytířů, zatímco domácí ještě trefili tyč! V závěru třetiny se Ústí ubránilo i drtivému tlaku Kladna v početní výhodě a do druhé části si tak neslo dvoubrankový náskok.

Hokejisté Ústí nad Labem, ilustrační foto.
Těžký los: Slovan schytal bůra ve Varech, nyní hostí Kladno

FAMÓZNÍ 2. TŘETINA

Ten mohlo zvýšit opět hned v úvodní minutě, jenže proti byla znovu tyč. Elán to ale domácím neubralo, ti nejprve ustáli další oslabení, aby vzápětí Jandus šikovně nahodil puk a překvapil hostujícího brankáře, jenž si zpoza brány srazil puk za čáru. Slovan i nadále kraloval, výsledkem čehož byla další branka, kdy prostřelil rychlým švihem Kopřivu Brož a vyhnal ho z branky.
Ústečtí se ukázali jako výborný hostitel a novice v brance Kladna přivítali jak se patří. Ve vlastním oslabení nejprve vysunul brankář Volke Davídka, jenž si v samostatném úniku poradil, 11 sekund před koncem prostřední části uplatnil důraz na brankovišti Kružík a zajistil euforii fanoušků po dobu trvání druhé přestávky.

SKVĚLÝ VOLKE S NULOU

Slovan svého soupeře nešetřil ani v poslední periodě. Ačkoliv už další branku nepřidal, obětavostí a poctivou defenzivou, podpořenou výborným Volkem, nedovolil Kladnu ani gól, a to tak odjíždí ze severočeské metropole s potupným debaklem 6:0!
„Podařil se nám vstup do utkání, myslím, že jsme byli jednoznačně lepší a vyhráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil utkání asistent domácího trenéra Vladimír Machulda. „Hráči dodržovali to, co jsme chtěli, výborně zachytal Volke,“ dodal. „Utkání hodně poznamenaly dva rychlé góly. Tím ale nechci snižovat výkon domácích, kteří hráli výborně a zaslouženě vyhráli,“ řekl trenér Kladna Miloslav Hořava.

Ilustrační foto
Původně vyrovnaný zápas vyústil prohrou ústeckých hokejistů

WSM Liga, 44. kolo:
Slovan Ústí–Rytíři Kladno 6:0 (2:0, 4:0, 0:0).
Branky a nahrávky: 1. Gengel (Brož, Davídek), 2. Kružík (Melka), 25. Jandus, 35. Brož (Vaněk, Gengel), 37. Davídek (Volke), 40. Kružík (Severa).
Rozhodčí: Jechoutek, Grech. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 493.
Ústí: Volke (Dlouhý) – Zdvořáček,Weinhold,Vaněk,Brož,Kurka – Volf,Gengel,Jandus – Smolka, Navarra, Macek – Krliš, Melka, Davídek – Najman, Pšenička, Markulinec – Severa, Kružík.