Ještě než se v Ústí nad Labem začalo hrát, předali fanoušci Slovanu domácímu trenérovi Miroslavu Machovi dort ke 47. narozeninám. A věřili, že se k jejich přání připojí i hokejisté. Ti se však po celý zápas střelecky trápili a najít recept na skvělého gólmana Halásze nedokázali. Přitom na něj vyslali celkem 36 střel!

OBA GÓLMANI ČAROVALI

Už na začátku mohl poslat Slovan do vedení Doležal, jeho bekhendový pokus ale Halász kryl, stejně jako všechny střely v následujících přesilovkách. I hosté hrozili, nejblíže ke gólu měli ve 13. minutě, kdy pelášil sám na Soukupa Víšek. Ústecký gólman ale zachoval chladnou hlavu.

Po pauze už se hosté mohli radovat, ještě než ale dopravili puk do sítě, skončil v ní domácí kapitán Vágner a gól nemohl platit. Na druhé straně pak Halász pokryl ránu Daleckého.

ROZHODNUTÍ PŘIŠLO V PRODLOUŽENÍ

Do třetí části šli domácí oslabení, přesilovku soupeře ale přežili a duel dospěl až do prodloužení. V něm hosty brzy rozjásal Pospíšil. Slovan tak bral jen bod a po čtvrté porážce z pěti zápasů si ještě více zkomplikoval závěr základní části.

Slovan Ústí – Benátky n. J. 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)Branka a nahrávka: 61. Pospíšil (Mikyska). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Ševic. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 648.

Ústí nad Labem: Soukup – Husák, M. Vágner, Kasík, Vl. Brož, M. Zdvořáček, D. Málek, Macek – Moskal, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Mical – Navarra, Kusý, Moučka – Komárek. Trenér: Mach.

Benátky nad Jizerou: Halász – Jandus, Kolmann, Mikliš, Kočí, Pastor, Havlín, Husa, Jan Bednář – Mikyska, Pospíšil, Víšek – Hrníčko, Chrtek, D. Špaček – Černoch, Hrabík, Prokeš – A. Dlouhý, Volf, Bittner. Trenér: Čelanský.