„Koukal jsem, proč vůbec má nějaké trestné střílení být. Bez přemýšlení jsem si zavolal rozhodčího, protože takové věci kluky učit nemůžeme. Přišlo mi to fér vůči soupeři, protože už předtím jsem měl pocit, že některé nájezdy jsme jet neměli a byly tam fauly, které rozhodčí nepískli,“ říká skromně bývalý hokejista, který v lize několik oblékal dres Litvínova.

Zprvu si prý myslel, že trestné střílení má jet Litvínov, o faul se i podle dalších očitých svědků zápasu vůbec nejednalo. „Uprostřed hřiště u mantinelu bojovali čtyři hráči o puk a došlo k souboji hokejka na hokejku, po kterém rozhodčí zvedl ruku,” líčí 47letý Gombár. „Vůbec jsem nechápal, co se děje, tak jsem si zavolal rozhodčího, že jsme žádný faul neviděli, ať trestné střílení zruší a píská fauly, které jsou, a nevymýšlí blbost,” přidává.

Hokejista Petr Krátký
Minout prázdnou branku? Moje hloupost! Krátký žije s cejchem, který má i Štefan

Gombárovo rozhodnutí vzbudilo rozruch na domácí i hostující střídačce, pořádně to zašumělo i v hledišti. „Někteří kluci koukali. Hráč, který měl nájezd jet, říkal, že ho pojede, ale já jsem mu říkal, že žádný nepojede, protože na něj žádný faul nebyl. Když mi říkal, že rozhodčí nájezd nařídil, tak jsem mu odpověděl, že přece nechceme vyrovnat takovým způsobem.”

Hokejista, který odvedl v nižších soutěžích spoustu cenných služeb i pro Chomutov, má jasno, proč by mělo být podobné chování automatické. „Chceme ty kluky vychovat v tom, že hokej a výhry za každou cenu nejsou všechno. Po zápase jsme klukům v kabině říkali, že se sice prohrálo, ale bojovali a podobných zápasů zažijí ještě spoustu. Říkali jsme, že chceme hrát férově a vítězství nebo remízu si musíme zasloužit týmovým výkonem. Že nám nemůže pomoct chyba rozhodčího, když je děláme i my třeba tím, že neproměníme šanci,“ vysvětluje svůj férový postoj.