Ústečtí hokejisté na domácím ledě díky skvělé bojovnosti a parádnímu závěru zápasu udolali favorita, čtvrtý Prostějov. Jestřáby porazili vůbec poprvé v letošní sezóně.

Utkání, v němž předváděly oba týmy bojovnou hru podpořenou výborným výkonem brankářů, přineslo první trefu až v závěru druhého dějství. Dlouhých 39 minut musely prořídlé tribuny čekat, než se v početní výhodě prosadil Jiří Severa a otevřel skóre.

Ačkoliv byl Prostějov v tu chvíli aktivnějším celkem, do poslední třetiny si nesl jednobrankové manko, to však dokázal brzy srovnat. Krátce po začátku poslední periody vyrovnal na 1:1 Rudovský, osm minut před koncem poslal Prostějov do vedení Prokeš.

ZÁVĚR ODPÁLIL BERNAD

Když už se zdálo, že Ústí ani na čtvrtý pokus Jestřáby neporazí, rozpoutali domácí v závěru nebývalou kanonádu. Nejprve dostali Ústečtí k dispozici přesilovou hru, v ní nahodil puk od modré čáry Bernad, brankář Neužil ho neudržel a ten mu propadl do sítě.

Volejbalový zápas mezi Ústím nad Labem a Odolenou Vodou.
FOTO: Ústí porazilo odpadlíka, Liberec sesadil lídra

Vyrovnávací branka jako by Prostějov úplně rozhodila. Za pouhou minutu a půl totiž našel Volf parádně najetého Mertu, jenž převrátil skóre na stranu Slovanu, za necelou minutu pak uzavřel skóre ten, kdo ho otevřel, tedy Jiří Severa.

Slovan tak díky grandióznímu závěru přemohl Prostějov, ani to už ale nezmění nic na faktu, že ve středu v Kadani čeká Ústí poslední letošní utkání na ledě soupeře. Sezónu pak zakončí v sobotu doma, kde vyzve Frýdek-Místek. Oba soupeři, stejně jako Slovan, už nemají šanci probít se do vyřazovacích bojů.

„První dvě třetiny byly z naší strany dobré, hráči bojovali,“ pochvaloval si trenér Ústí Tomáš Mareš. „Povedl se nám závěr utkání, který rozhodl o naší výhře. Za tu jsme moc rádi,“ doplnil.

Hokej, WSM Liga, 50. kolo:

Slovan Ústí – Prostějov 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 39. Severa (M. Vágner, Roubík), 56. Bernad (Vl. Brož, D. Merta), 57. D. Merta (L. Volf), 58. Severa (Roubík) – 42. Rudovský (Venkrbec), 52. Prokeš (L. Luňák, Král).

Rozhodčí: Valenta, Grech – Bosák, Coubal. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 547. Střely: 43:32.

Ústí: Dlouhý – Zdvořáček, Weinhold, Vágner, Bernad, Brož, Mlčoch – L. Volf, Gengel, T. Jandus – Smolka, Krliš, Roubík – Davídek, Najman, Pšenička – Markulinec, Severa, D. Merta.