Ústečané tak prohráli už třetí duel v řadě a znovu se potvrdilo, že mají problém s koncovkou. V posledních třech zápasech totiž vstřelili jen dvě branky!

Na první gól v derby se na ústeckém stadionu čekalo neobvykle dlouho. Padl až v poslední minutě prostřední části a domácí fanoušci z něj radost rozhodně neměli. Mostečtí hráči totiž využili přesilovou hru a dostali se do vedení.

Nutno ale podotknout, že jim k brance pomohla i chyba domácího gólmana Volkeho. Ten si vyjel za bránu pro puk, ale ještě než se stihl vrátit do brankoviště, našel Petruška pohotovou přihrávkou spoluhráče Havlíčka , který neměl se zakončením do odkryté klece žádný problém – 0:1.

Domácí hokejisté měli do té doby více ze hry. Všechny jejich šance ale končily u famózně chytajícího hostujícího gólmana Horáka. Ten chvílemi přiváděl útočníky Slovanu k šílenství a to především svými bravurními zákroky v oslabení. Ve 38. minutě navíc zlikvidoval i trestné střílení Gengela, které rozhodčí nařídili po faulu Havelky.

Na začátku třetí části si navíc mostecký fantom v masce poradil i se samostatným únikem nejproduktivnějšího domácího hráče Roubíka a skórovat Slovanu nepovolil ani v následné přesilové hře. Domácí střelecké trápení pak neskončilo ani v power play.

Ústečané tak prohráli už třetí duel v řadě a v tabulce klesli na jedenáctou pozici.

Slovan Ústí – HC Most 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 40. Havlíček (Petruška). Rozhodčí: Bejček – Šmika, Bosák. Vyloučení: 4:5, navíc Havelka (M) TS. Využití: 0:1. Diváci: 908.

Ústí nad Labem: Volke – Holomek, Kolafa, M. Vágner, Vl. Brož, Pohl, K. Černý, Smetana – Rod, Roubík, J. Kloz – Gengel, Merta, D. Tůma – T. Vávra, M. Hanzl, Pořický – Martin Baránek. Trenér: Mach.

Most: Horák – Kousalík, Grin, Kasal, Procházka, Havelka, Hora, Marek Baránek – Tauš, Alinč, Slavíček – P. Přeučil, Havlíček, Petruška – Jurčík, Smolka, Šrámek – Mical, Válek, Bojer. Trenér: Baďouček.