„Série se lámala už v prvním klání na Kladně, kde jsme byli jasně lepší. Kdybychom tam vyhráli 6:2, tak nikdo nemohl nic říct. Bohužel jsme ale prohráli. Ve třetím jsme byli opět dvě třetiny lepší, ale nedali jsme góly. Rozhodl ale už ten první zápas,“ povídal kouč Slovanu Miroslav Mach.

Do čtvrté bitvy přitom Ústečané vstoupili dobře po trefě Vrdlovce v 7. minutě se na chvíli zdálo, že by ještě mohli zadělat na drama. Jenže pak už začali úřadovat hosté, ještě do přestávky srovnali krok zásluhou Burgera a ve druhém dějství dvěma slepenými góly definitivně zlomili odpor Ústí.

TŘETÍ GÓL JE ZLOMIL

„Ten třetí gól to rozhodl, ten asi Slovan definitivně zlomil,“ uznal střelec Peter Jánský, který vstřelil v sérii celkem pět branek. Právě jeho trefa na 3:1 Ústí definitivně poslala do kolen.

„Ke konci už nám trochu došly síly, je to škoda. Klukům ale nemáme co vytknout, bojovali až do konce. Asi jsme urazili hokejového boha, šancí jsme měli ve všech zápasech dost. Kdyby nám to střelecky trochu šlo, tak jsme po třetím zápase vedli 2:1,“ myslí si trenér Mach.

Místo toho musel sledovat závěrečný zmar svého týmu, ve třetí periodě totiž Kladno završilo výsledek na 5:1 a to ještě Burger neproměnil nájezd nařízený po faulu Doležala.

URAZILI ŠTĚSTÍ?

„Bolí to hodně, obzvláště, když jsme měli tolik šancí a nebyli jsme schopní je proměňovat. Podle výsledků to vypadá jednoznačně, ale my jsme měli také šance, jen ty góly jsme nedávali. Asi jsme tím urazili štěstí,“ mrzelo kanonýra ústeckého Slovanu Jaroslava Roubíka.

„Od začátku jsme měli navrch, jen jsme v první třetině neproměnili šance a dostali gól. Nervózní jsme ale nebyli, chtěli jsme hrát trpělivě, což se nám dařilo a nakonec jsme to otočili,“ přidal svůj postřeh gólman Kladna Miroslav Hanujlak a se spoluhráči se následně ponořil do víru oslav.

Ústečanům zbyly oči pro pláč, ale s průběhem sezony mohou být spokojení. „Hodnotíme ji pozitivně. Měli jsme nějaké výpadky ke konci základní části, ale na druhou stranu jsme na kluky hrdí, za to co dokázali. Během sezony jsme tady z toho udělali nedobytnou pevnost,“ vzpomněl si kouč Mach na rekordní sérii vítězných domácích zápasů.

Slovan Ústí - Rytíři Kladno 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)Branky a nahrávky: 7. Vrdlovec, 56. Moskal (Mical, Gengel) – 12. Burger (J. Kloz), 28. R. Přikryl, 31. Jánský (R. Přikryl, D. Růžička), 37. J. Strnad (R. Přikryl, Jánský), 47. Kubík (Pekr). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7, navíc Doležal (ÚL) TS. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2173. Konečný stav série: 0:4.

Slovan Ústí: Soukup (41. Volke) – Vl. Brož, Kasík, Husák, M. Vágner, M. Zdvořáček, Přindiš, D. Málek – Z. Doležal, Roubík, D. Merta – Dalecký, Vrdlovec, Moučka – Gengel, Moskal, Mical – Macek, Komárek, Navarra. Trenér: Mach.

Kladno: Hanuljak – P. Hořava, J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – D. Tůma, Burger, J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – P. Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr Trenér: Patera.