„S přípravou jsme spokojeni, prohráli jsme pouze dvakrát," pochvaloval si po utkání trenér Slovanu Tomáš Mareš.

O výhře nad Liškami rozhodl jeho tým až v samotném závěru klání. Po dvou třetinách sice Severočeši vedli 2:0 a měli velkou převahu, ve třetím dějství ale dvakrát inkasovali a drama bylo na světě. Prodloužení ale odmítl mladík Merta, v 58. minutě nejprve proměnil nájezd a druhým gólem večera vrátil Slovan do vedení. V závěru pak ještě dokonal hattrick gólem do prázdné brány.

„Byl to můj první hattrick v A týmu, poslední jsem dal ještě někdy v dorostu," přiznal po utkání jeho hrdina.

PODCENILI SOUPEŘE

Trenéři ale s výkonem svých hráčů příliš spokojení nebyli. „Zápas se nám nevydařil podle našich představ, soupeře jsme podcenili. Musíme se z toho poučit, protože kdybychom takto hráli mistrovská utkání, hrubě narazíme," zlobil se po zápase na klubovém webu trenér Tomáš Mareš.

Na výkonu svých svěřenců ale našel i světlé stránky. „Vstřelili jsme tři branky v závěru třetí třetiny. Pozitivum ve střetnutí bych hledal při vstřelení pátého gólu, tento signál jsme zkoušeli na tréninku," řekl kouč.

Nyní už jeho svěřenci budou pilovat detaily na start nového ročníku WSM Ligy. Do ní žluto-modří vstoupí už ve středu 7. září v Mostě. Na domácím ledě se pak představí o dva dny později, ve druhém kole soutěže vyzvou na souboj regionálního rivala z Kadaně, tedy tým, který v přípravě dvakrát porazili (6:1 a 2:1).

Zvládnou to i do třetice? „Myslím, že se máme od čeho odpíchnout a můžeme hrát i s těmi nejlepšími týmy. Věříme, že náš trénink zúročíme i v sezoně a budeme mít co nejlepší výsledky," řekl pro klubové stránky Patrik Husák.

Ústí – Lausitzer Füchse 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)Branky a nahrávky: 9. Vrdlovec (Husák, Kasík), 37. Merta (Poulíček, Brož), 58. Merta z TS, 60. Merta (Poulíček, Komárek), 60. Moučka (Brož, Vágner) – 43. Jahnke (Hessler), 55. Heyer (Boháč). Rozhodčí: M. Novák, J. Volf – M. Biedermann, Janíček. Vyloučení: 3:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 299. Střely na branku: 42:25.

Ústí nad Labem: Volke – Husák, Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Macek, Hes – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – Poulíček, Komárek, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Amirov, Navarra, Markulinec. Trenér: Mach.

Lausitzer Füchse: Hertel – Parkkonen, E. Hoffmann, Geiseler, Dominik Boháč, Ostwald, Adam – Heyer, Götz, Palka – Kubail, M. Schmidt, Warttig – Swinnen, Hayes, Lüsch – Hessler, Jahnke. Trenér: Järvenpea