Kolín, Kadaň, Most. Tři zápasy, tři prohry. Pouhé tři vstřelené góly. Taková je dosavadní bilance ústeckých hokejistů v letošní přípravě. Porážku zkoušených dorostenců a juniorů s Kolínem i s Kadaní ještě fanoušci skousli. Debakl 1:5 od druholigového Mostu už jim ale řádně zabrnkal na nervy. Zvlášť proto, že část z nich kritizovala úterní start opor za Mladou Boleslav.

"Nevidím žádný problém v tom, že si hráči šli zahrát za Mladou Boleslav a ještě k tomu se podíleli na brankách. Pro naše hráče, je to jenom dobře, že si zkusí utkání o level výše," obhajoval start prvních dvou formací za Středočechy v rozhovoru pro klubový web hlavní trenér Miroslav Mach. "Za prvé jsou to odložená utkání s Kladnem. Za druhé jsme rádi, že naši zkušení hráči mohli nastoupit v našem partnerském klubu v Mladé Boleslavi. Tímto se nám otevřela větší možnost sledovat hráče, kteří bojujou o místo ve Slovanu a naši zkušení hráči jsou v Boleslavi v zápasovém tempu. Odjeli na jediné utkání jinak se samozřejmě připravují se Slovanem v Ústí nad Labem," uklidňoval fanoušky.

"Tak snad konečně někteří vezmete rozum do hrsti a pochopíte, že přípravné utkání je od slova příprava," hájil Slovan ještě ve čtvrtek odpoledne na facebookovém profilu klubu fanoušek s nickem Good Ády. "Od toho přípravné zápasy jsou, aby se vyzkoušeli hráči. Důležité je, aby si tým sedl a šlapal jako stroj," přidal názor další pod jménem Tomáš Šimčík. "Hráči, kteří nastoupili za Boleslav, dnes nastoupí v Mostě. Souhra určitě pokulhávat nebude, jelikož normálně všichni s námi trénují," uklidňoval v rozhovoru Mach.

Jenže Slovan zápas s druholigovým celkem nezvládl a odvezl si porážku 1:5. Už v první třetině ztrácel 0:2, ačkoliv 49 sekund po startu druhé periody snížil Drtina, Mostečtí nakonec přidali další tři branky a odsoudili Machovo družinu ke třetí porážce. "Dobrý debakl. Prý nastoupí tým, co by už měl hrát v lize, tedy krom Trávníčka," rýpl si okamžitě Michal Červinka. "Dnes tam byl prej krom Trávníčka celej tým. Nejhorší zápas ze všech. Prej play-off. Udržet se bude zázrak, tři zápasy, tři góly," přisadil si Daniel Lombardo.

I přesto, že většina fanoušků se Slovanu v odpovědích okamžitě zastala, situace není optimální. "Už před sezónou jsme avizovali, že prosíme o trpělivost. My tady potřebujeme vyzkoušet hráče, u kterých nejsme přesvědčeni, že na to mají včetně ústeckých juniorů, aby měli sportovní motivaci," apeloval však také hlavní trenér žlutomodrých.

Šanci na vylepšení reputace bude mít Slovan za necelé dva týdny. V úterý 18. srpna přivítá v odvetě Kadaň, o týden později přijede Vrchlabí.

Hokej, příprava:
Most - HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Procházka (Šimeček), 18. Kýhos (Mical, Šesták), 29. Drašar, 51. Šimeček (Řehoř, Procházka), 52. Mical (Mála) - 21. Drtina (Eret)
HC Slovan Ústí: Kmoch (Hamalčík) - Drtina, Havránek, Vala, Pika, Zich, Mareš, Eret, Matějček, Severa, Houška, Furch, Tlačil, Protasenja, Čermák, Grim, Bláha