„Je to paráda. Na hokej jsme vyrazili se synem a moc se nám to líbí," vyprávěl o přestávce jeden z fanoušků Milan Kotrba.

Úvodní buly zápasu vhodili primátorka města Ústí nad Labem Věra Nechybová a největší český hokejový fanoušek Fantomas. Ten poté prozradil, že se nedávno setkal s hvězdným Jaromírem Jágrem. „Dostal jsem to jako dárek od dcery Jiřinky, moc jí děkuji," povídal dojatým hlasem.

V samotné exhibici padaly branky jako na běžícím pásu. Hosté se dostali do vedení 5:1, hráči Slovanu ale ve druhé části mocně stahovali. Jako doping jim posloužil soudek piva, který narazili přímo na střídačce.

„Užívám si to, je paráda vidět se zase se všemi kluky," neskrýval radost člen nové Síně slávy Slovanu Antonín Hanzl. Zatímco jeho synové Robin a Martin hrají za extraligový Litvínov, on zůstává věrný Slovanu.

ŠVESTIČKY ZE ZAHRÁDKY

Ve druhém dějství došlo i na dva nájezdy. I když… Ten první rozhodčí zrušili poté, kdy jim ze střídačky trenér hostů dovezl „švestičky ze zahrádky." Druhý už ale proběhl a gólman Dušan Salfický si v něm vychutnal svého kamaráda Zdeňka Orcta. Gól pak oslavil salutováním a svou pověstnou rybičkou na ledě.

A ještě jednou čerstvý člen Síně slávy Slovanu Dušan Salfický: Po sedmé brance Hvězd ČR vyrazil za sudími s krabicí od vína a ti gól neuznali. „Vysoká hůl," mával rozhodčí na všechny strany a rozjásal diváky.

Když už se zdálo, že domácí Slovan zápas vyrovná, přitopily reprezentační hvězdy pod kotlem a znovu se dostaly do trháku. K náskoku jim za stavu 7:4 pomohly i samostatné nájezdy o druhé přestávce, které se počítaly i do skóre.

Když to ve třetí třetině nešlo Hvězdám Slovanu hokejově, postaraly se alespoň o boxerskou vložku. A to doslova! Ve žlutém dresu totiž na led vyrazil bývalý profesionální mistr světa Lukáš Konečný a rozdal si to s obráncem Jirkou Šlégrem! Oba hráče pak přijely bránit i krásky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková, boxerky z Konečného stáje.

A na závěr to nejméně podstatné, Hvězdy českého hokeje v Ústí vyhrály 14:10. Bouřlivý potlesk ale sklidili absolutně všichni…

Čtěte také: Do Ústí se těším, říká jedna z hvězd exhibice Reichel

Více o historii i současných problémech Slovanu Ústí si přečtěte v úterním Ústeckém deníku.