„Hele, Viktor!” říkal pobaveně jeden starší divák vedle sedícímu souputníkovi. Ten odklonil zrak od hry a při pohledu na rozdováděného maskota pronesl pobaveně: „Já myslel, že je tu někde ten bývalý brankář reprezentace, ale tenhle je taky pěknej!”

Reakce publika středečního duelu I. hokejové ligy byla velmi pozitivní, chlupatý Viktor se hned stal velkým oblíbencem. Fotil se s každým, kdo projevil zájem, hecoval kotel, laškoval s dámami.

„Museli jsme ho trošku krotit, protože už chtěl dělat i salta a tak podobně. Měli jsme tu profíka od firmy Livebros, která je specialistou na sportovní eventy. Během dalších zápasů bude obsluhovat maskota některý z mládežníků Slovanu, ten by určitě takové kaskadérské kousky nesvedl,” dodal se smíchem Pelc.

Diváci na hokejovém utkání Ústí - Sokolov
FOTO A VIDEO: Byli jste na hokeji v Ústí nad Labem? Najděte se na fotkách!

Právě zmiňovaná firma, která má zkušenosti z různých prestižních tuzemských akcí, se postarala o výrobu nového maskota ústeckého Slovanu. Zadání, které vybrali fanoušci, splnila k naprosté spokojenosti. „Nebyla to vůbec levná záležitost. K její realizaci nám pomohli sponzoři a fanoušci, kteří uspořádali sbírku. Jinak bychom nemohli výrobu Viktora realizovat. Proto nosí na dresu Viktor sponzory, kteří nám pomohli. Patří jim velké díky.”

Maskoti sportovních klubů v Ústeckém kraji:
FK Teplice: Na Stínadlech mají už dlouhá léta Gepardici Jane. Inspirací a patronkou je skutečná gepardice Jane z ústecké zoo, která bohužel před lety pošla. Před nedávnem teplická Jane prošla povedeným faceliftingem.  
Piráti Chomutov: Bláznivý Picaroon baví především děti, líbí se ale i dospělým. Parádně ztvárněný pirát je mezi severočeskými maskoty pravděpodobně jedničkou v marketingu. 
HC Verva Litvínov: Gepard Vervák změnil v minulosti image, změna mu rozhodně prospěla. Zajímavostí je, že v masce geparda je žena, zatímco v masce teplické Gepardice Jane býval dlouhý čas dorostenec. V poslední době ale vládu nad Jane převzala jedna z teplických učitelek. 
HK FCC Lovosice: Lovosičtí házenkáři si říkají Lovci. Také jejich maskot je lovec, jeho vzhled ale budí spíše rozpaky. 
DHK Baník Most: Černí andělé, jak se dívčímu týmu přezdívá, doprovází Andělka Černá. Anděl s černými křídly je u dětí oblíbený, přestože na první pohled není příliš líbivý. 
Svarog FC Teplice: Také futsalové Teplice mají léta svého maskota. Vlk Balfa po změně názvu klubu zatím své jméno nenašel, při domácích zápasech už ho diváci nevidají. 
Sluneta Ústí nad Labem: Basketbalisté z krajského města se těší přízni pandy červené, která má jméno Sunny. V sympatické chlupaté potvůrce je prý vedro jako v sauně. 
BK Armex Děčín: Válečníci se pyšní Válečníkem ze severu, který před deseti lety vystřídal lachtana Gastona. 

Á propos Viktor… Jméno vybírali právě fanoušci, stejně jako podobu maskota. „V minulosti měl klub také lva Viktora. V závěrečné fázi hlasování Viktor (což značí symbol victory - vítězství), těsně porazil Simbu, lvího krále. Lva Simbu máme i v ústecké zoo. Každopádně lev je symbol města Ústí nad Labem a i našeho hokejového klubu,” osvětluje Jiří Pelc.

Ústecký Slovan se tak nyní řadí po bok velkých klubů, které mají moderního maskota. A má s ním i zajímavé plány. „Určitě bude na dalších domácích zápasech, na promo akcích a třeba i na náborových akcích. Dětem se líbí, díky němu se více ztotožní s klubem," uvedl na závěr Ing. Jiří Pelc.