Ústečané jeli na Moravu s cílem zapomenout na předchozí tři porážky v řadě a plni sebevědomí. „Na ledě Prostějova se nám v minulé sezoně dařilo a věřím, že si nějaké body přivezeme i tentokrát," povídal před utkáním trenér Slovanu Miroslav Mach.

A jak předpověděl, tak se i stalo. Ústečané přitom nezačali nejlépe a první dvacetiminutovku prohráli. Domácí poslal do vedení Holík. Ve druhé části už ale Severočeši přitopili pod kotlem a v polovině zápasu dvěma slepenými góly otočili skóre. Nejprve se v přesilové hře trefil Merta a 43 vteřin po něm dokonal povedený obrat Dalecký.

Domácí Jestřábi ale nesložili zbraně a ve 35. minutě odpověděli stejnou mincí – v přesilové hře srovnal Venkrbec.

Závěrečné dějství nabídlo divákům dvě branky, nejprve poslal Ústí zpátky do vedení Moučka, v závěru ale vyrovnal Korhoň a poslal tak duel do prodloužení. V něm už se ale nehrálo dlouho, po 39 vteřinách vlétl do obrany domácích Vrdlovec, jehož střela se od tyče odrazila ke Klozovi a ten definitivně rozhodl.

Prostějov – Ústí 3:4 pp (1:0, 1:2, 1:1 – 0:1)Branky a nahrávky: 10. A. Holík (Rudovský), 35. Venkrbec (Luňák), 58. Korhoň (Šlahař, Moskal) – 30. Merta (Z. Doležal, M. Vágner), 31. Dalecký (Moučka), 51. Moučka (Melka), 61. Kloz (Vrdlovec). Rozhodčí: Trombík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 1286.

Prostějov: Kantor (Neužil) – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Holomek, V. Zadražil, Šafář – Luňák, Venkrbec, Rudovský – M. Novák, Moskal, Augustin – L. Krejčík, Šlahař, Korhoň – Švec, Hozák. Trenér: Přecechtěl.

Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Kasík, Husák, M. Vágner, Brož, Přindiš, Hes – Loskot, Vrdlovec, Kloz – Z. Doležal, Poulíček, Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Komárek, Melka, Navarra. Trenér: Mach.