Tak takhle rozhodně ne, to zase pozor! Noví trenéři hokejistů Ústí nad Labem Jan Čaloun a Vladimír Machulda čelí po nepovedeném startu do nové sezony Chance ligy nesmyslné petici, která po poslední porážce s Porubou (3:7) koluje internetem. Její autoři kritizují především Jana Čalouna, který podle nich pozici trenéra nezvládá. Slovan teď ale potřebuje hlavně povzbudit!

Osobně jsem nebyl příliš nadšený z toho, že hlavním koučem bude právě Jan Čaloun. Ostatně – měla to tak většina fanoušků, což potvrdila i předsezónní anketa Deníku, kde naganskému šampionovi nevěřilo 83% našich čtenářů.

Když už se tak ale nakonec stalo a na střídačku zamířil Jan Čaloun, je fér držet mu palce, přát jeho svěřencům co nejlepší výsledky a ne házet bývalému legendárnímu střelci klacky pod nohy. A právě to výše zmiňovaná petice dělá. Je to věc naprosto zbytečná. Nepomůže. Naopak - uškodí. Navíc - k pondělnímu poledni jsou na ní pouhé 4 (!) podpisy.

Jan Čaloun, "zlatý" hráč z olympiády v Naganu se zlatou medailí.
Slovan prohrál i s Porubou, fanoušci protestují proti Čalounovi

Slovan do nové sezony nevstoupil dobře, po třech kolech má jediný bod. To je opravdu bídná bilance, Ústí musí okamžitě zabrat. Ale žádat po třech duelech odstoupení nového trenéra? To není řešení. Tři prohry v řadě nejsou žádnou obrovskou kaňkou.

Trenéři potřebují čas. Jan Čaloun představu o tom, jak by se mělo mužstvo prezentovat, má. V přípravě se svým výběrem ukázal, že by to nemuselo být úplně marné. Pokud série proher nebude trvat do Vánoc a brzy skončí, rozumný fanoušek nad špatným startem přimhouří oko.

V oboru koučů seniorských mužstev je Čaloun nováčkem, minimálně za odvahu si respekt zaslouží. Vlastně skočil do vody, aniž by věděl, zda vůbec dokáže plavat. Už to se musí ocenit! Takže mu ten čas dejme, ať se ukáže. Prostor má. Dnes Ústí čeká Vsetín, zítra Frýdek-Místek.

Fotbalisté Neštěmic (v šedém) doma otočili zápas proti Junioru Děčín a vyhráli 6:2. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
Šest gólů za půli a skvělý obrat