Domácí hráči se dostali do vedení už po pěti minutách hry díky Kousalovi, ale Verva stihla do konce první třetiny ještě brankami Jarůška a Helta otočit. Ve druhé periodě pak Severočeši utekli do dvoubrankového vedení opět díky Jarůškovi. Domácí se dostali na dostřel ve 48. minutě, ale ve zbývajícím čase se jim už překonat brankáře hostů Godlu nepodařilo a tři body putovaly do Litvínova.

„Jsme rádi za tři důležité body od těžkého soupeře. Začátek jsme měli zlý, když jsme prvních deset minut vůbec nebruslili. Podržel nás brankář a odehráli jsme dobrá oslabení. Po deseti minutách jsme se zvedli, začali jsme jezdit a vypracovali jsme si náskok. Ten jsme mohli ještě navýšit, ale zároveň byli domácí pořád nebezpeční. Nakonec to bylo těsné, ale jsme rádi za tři body. Dneska to vyšlo, potřebovali jsme zastavit sérii proher,“ řekl Vladimír Országh, trenér Litvínova.

„Myslím, že jsme podali špatný výkon. Nějaké kritérium snesla až třetí třetina, ale to jsme už prohrávali od dvě branky a Litvínov se pak už soustředil víc na defenzivu. My jsme neměli ten drajv a pohyb. Nebyli jsme s naší hrou spokojeni, byla hrozně složitá až profesorská. Taková by neměla šanci proti žádnému týmu v extralize, ať už je na jakémkoliv místě tabulky. Litvínov si dneska za dobrý důraz a pohyb výhru zasloužil,“ uvedl trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Litvínov získal na střídavé starty obránce Denise Zemana

Chomutovský rodák se v letošní sezóně prezentoval v Chance lize v Sokolově výbornými výkony. Je nejproduktivnějším zadákem sokolovského týmu a patří k nejlepším obráncům v hodnocení +/- v soutěži. Za Vervu má nově vyřízené střídavé starty do konce sezóny.

Dvacetiletý obránce je odchovancem chomutovského hokeje. Od mládežnických let patřil k talentovaným hráčům. V extralize debutovat v dresu Pirátů v sezóně 2018/2019, kde odehrál v nejvyšší soutěži šest zápasů. V loňském ročníku Chance ligy se výbornými výkony prezentoval v Kadani i Chomutově. V letošní sezóně si vysloužil střídavé starty do Litvínova, za který se představil už na ledě Mladé Boleslavi.

MLADÁ BOLESLAV – HC VERVA LITVÍNOV 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Kousal (Flynn), 48. Alderson (Ševc, Bičevskis) – 10. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), 12. Helt (Jícha, Cibulskis), 25. Jarůšek (M. Hanzl, Balinskis)
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Votrubec. Vyloučení: 0:5. Bez využití. Bez diváků.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Hrbas, Ševc, Moravec, Pláněk, Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson – Kotala. Trenéři: Rulík a Patera.
HC VERVA Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt. Trenéři: Országh a V. Sýkora.