Co je však horší, Severočechům se pomalu začíná vzdalovat vysněná účast v play off. Do konce základní části sezony totiž zbývá odehrát čtrnáct zápasů a Ústečané ztrácejí už sedm bodů na pozici zaručující vyřazovací boje. Výhodu domácího ledu už budou mít navíc jen šestkrát v sezoně.

V duelu s Třebíčí se přitom právě Lvi mohli radovat jako první, vybrali si ale pořádnou dávku smůly, když Baránek v 17. minutě v rozmezí dvanácti vteřin dvakrát orazítkoval tyč hostující svatyně. A aby toho nebylo málo, hned o minutu později udeřilo na druhé straně. Wasserbauer našel zpoza brány spoluhráče Bilčíka a ten poslal Třebíč do vedení.

Druhou trefu si Horalové schovali na poslední vteřiny první části. Pouhých jedenáct vteřin před odchodem do kabin unikl do brejku Čuřík a ústecký brankář Dlouhý musel podruhé lovit puk ze sítě.

Lvům nepomohla ani přestávka, už ve 25. minutě totiž hosté zvýšili zásluhou Kauta na 3:0 a mohlo být i hůře, ale samostatný únik Vondráčka v polovině střetnutí zlikvidoval pohotovým zákrokem Dlouhý. Ve třetí části už se skóre nezměnilo a tak Ústečané utrpěli druhou porážku v řadě.

Ústečtí Lvi – Třebíč 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Bilčík (Wasserbauer, Kaut), 20. Čuřík (Wasserbauer, Peroutka), 25. Kaut. Rozhodčí: Schmejkal, Talpa – Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 732.

Ústečtí Lvi: Dlouhý – Grin, Sklenička, Vobořil, Vl. Brož, K. Černý, Smetana, Holomek, Vaněk – P. Přeučil, Alinč, Pořický – Loskot, Rod, D. Tůma – Baránek, M. Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Kuchynka. Trenér: Skrbek.

Třebíč: Falter – Bilčík, Malena, Dujsík, Dietz, Peroutka, Dlapa, Čejka – Čuřík, Nahodil, Laš – T. Vondráček, Mikeska, T. Fořt – Wasserbauer, Kaut, E. Kadela – M. Čech, Juran, M. Přibyl. Trenér: Pokorný.