Na začátku zápasu přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by Slovan měl prohrát. Naopak, Ústečané hýřili aktivitou a už ve 4. minutě šli do vedení zásluhou Přeučila. Další gól mohli přidat hned vzápětí při vlastním oslabení, Roubík s Grinem ale na brankáře Willa nevyzráli a v 16. minutě bylo vyrovnáno, když se prosadil bývalý obránce Lvů Němeček. Už o minutu později ale usedl na trestnou lavici hostující Broš a Slovan šel podruhé v utkání do vedení.

Jenže do druhé části jako by nastoupilo úplně jiné družstvo. Domácí hokejisté nestíhali a už v čase 24:23 vedli hosté, když se nejprve v přesilovce trefil Klimenta a vzápětí udeřil i Broš. Slovan poté nevyužil krátkou dvojnásobnou početní výhodu a přesně v polovině zápasu šla Boleslav do trháku zásluhou dalšího bývalého Lva – Mikulíka.

Katastrofální druhá část ze strany domácích ale nabídla ještě další dvě trefy a k nelibosti ústeckých fanoušků se jich dočkali Středočeši. Ve 37. minutě, v rozmezí 33 vteřin, se prosadili Starý s Výborným a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

V závěrečné třetině se sice ještě Lvi snažili s výsledkem něco udělat a dočkali se i snížení z hole Roubíka, na body to ale tentokrát nestačilo.

Po porážce s největším favoritem prvoligové soutěže tak Ústečané klesli na desátou příčku tabulky, když se před ně vrátili hokejisté Benátek nad Jizerou. Už v sobotu navíc čeká na Slovan další velmi náročný zápas, když se od 17 hodin představí na ledě aktuálně druhé Olomouce. A s tou letos dvakrát prohráli 0:2 a 1:2.

Ústečtí Lvi – Mladá Boleslav 3:6 (2:1, 0:5, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Přeučil (Holomek), 17. Vávra (Pavlík), 49. Boháč (Hanzl, Roubík) – 16. Němeček (Výborný), 24. Klimenta (Výborný, Toman), 25. Broš (Mikulík), 30. Mikulík (Ovčačík, Klimenta), 37. Starý (Musil), 37. Výborný (Pabiška, Nouza). Rozhodčí: Šindler, Jílek – Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 906.

Ústí: Petrásek – Grin, Vobořil, F. Pavlík, Holomek, K. Černý, Smetana, Vl. Brož, Vaněk – D. Tůma, Roubík, Sklenička – Vávra, P. Přeučil, Rod – Baránek, M. Hanzl, Daniel Boháč – Dostálek, Videlka, Pořický. Trenér: Skrbek.

Ml. Boleslav: Will – Němeček, Toman, Jindra, Ovčačík, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, D. Výborný, L. Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jiránek, D. Vrbata, Demel – Lenc, P. Musil, J. Starý. Trenér: Výborný.