Český svaz ledního hokeje totiž po zápase v Ústí kontumoval dva poslední českobudějovické zápasy (na Kladně a v severočeské metropoli), díky čemuž naskočila Slovanu místo porážky 0:4 výhra 5:0. Jihočeši totiž porušili pravidlo počtu startujících hráčů v kombinaci s potřebným počtem mladíků.

„Pravidlo je dost přísné a spočívá v tom, že tým může nastoupit do utkání s devatenácti hráči v případě, že jsou mezi nimi alespoň dva
hokejisté ročníku 1999 a mladší,“ objasnil pro Deník sportovní jednatel ústeckého klubu Vladimír Evan.

„O té kontumaci jsme se dozvěděli v úterý ráno. Samozřejmě nás to trochu potěšilo, protože jsem přesvědčen, že za výkon jsme si nějaké body zasloužili, ač je to trošku zvláštní, protože na ledě se nám je získat nepodařilo,“ dodal Evan.

Slovan Ústí nad Labem, ilustrační foto.
Špatná koncovka: Slovan nedal lídrovi ani gól, i přes 47 střel!

Zároveň však odmítl spekulace, že tři body, ač kontumačním způsobem, jsou vzhledem k průběhu utkání nakonec zasloužené. „Podle mě jsme měli po druhé třetině vést, šancí jsme na to měli dost,“ myslí si Evan.

„Nikdo ale nedokáže říct, jak by se utkání vyvíjelo dál. Budějovice by mohly zesílit tlak, výsledek otočit, to už se nedozvíme. Pravdou ale je, že v situaci, v jaké jsme, se nám tři body hodí,“ uzavřel.

Slovan tak sice zůstává i nadále poslední, jeho ztráta na předposlední Kadaň ale už je pouze jednobodová. Naopak Motor přišel po dvou kontumacích o pozici lídra tabulky, na níž ztrácí pět bodů, Chance ligu vede po 24. kole jihlavská Dukla.

Slovan Ústí nad Labem, ilustrační foto.
Slovan překvapil v Přerově! Stačil mu jediný gól a fantastický Stezka