„První dvě třetiny jsme hráli výborný hokej, vytvářeli jsme si řadu šancí. Třetí už se nám nepovedla, inkasovali jsme pět gólů, ale ty první dvě byly opravdu parádní. Takhle nějak si představujeme, že bychom chtěli v sezoně hrát," řekl trenér Slovanu Miroslav Mach.

Opět jste nastoupili ve značně okleštěné sestavě…
To je pořád stejné, chybělo nám deset hráčů. Někteří jsou zranění, jiní nemocní. Vůbec nevíme, jak kádr poskládáme na generálku se Slavií ani na středeční mistrovský zápas s Mostem. Máme problémy hlavně se složením obrany, v Boleslavi hráli hráči, kteří jsou na hraně sestavy, už nemáme kam sáhnout. Ale bavili jsme se po utkání s vedením Boleslavi, se kterou spolupracujeme a vypadá to, že by nám mohli nějak vypomoci.

V přípravě jste prohráli čtyři zápasy v řadě, co stojí za výkonnostním propadem?
Asi je to kvalitou soupeřů, vždyť jsme hráli s Chabarovskem, Chomutovem či Mladou Boleslaví. Na druhou stranu jsme ale ani v jednom utkání nebyli kompletní, ta zranění nás opravdu kosí. Nemůžeme pořádně ani nic nacvičovat, dnes na tréninku nás bylo jen patnáct. Jsme ale rádi za kvalitní zápasy s extraligovými týmy, je to určitě lepší než hrát například s Děčínem. Takhle alespoň zjistíme, na čem všem ještě musíme zapracovat.

A co tedy musíte zlepšit?
Určitě obrannou hru. Za poslední čtyři zápasy jsme dostali čtyřiadvacet gólů a to je opravdu hodně. Musíme se zaměřit na hru ve vlastním obranném pásmu. Loni jsme v soutěžních zápasech dostávali třeba jen jeden nebo dva góly, k tomu se musíme vrátit.

Ve čtvrtek od 18 hodin vás v Edenu čeká generálka, vzhledem ke zdravotnímu stavu kádru se ale asi moc netěšíte, že?
Popravdě spíše trnu, aby se nikdo další nezranil. Ale je to už nějakou dobu domluvené, nedá se nic dělat. Nějak to poskládáme. Ale o výsledek až tolik nepůjde, důležitější bude start soutěže s Mostem. Chceme vyhrát, na úvod máme těžký los, čekají nás Most, Jihlava , Havířov a Litoměřice. Z těchto zápasů chceme, i vzhledem ke stavu kádru, vybojovat alespoň osm bodů.

Mladá Boleslav – Slovan Ústí 7:3 (0:0, 2:1, 5:2)Branky a nahrávky: 28. Pacovský (Hyka, Urban), 36. Žejdl (Pabiška), 43. Výborný (Žejdl, Stříteský), 49. Stříteský (Výborný, Žejdl), 50. Trončinský (Lenc), 57. Pacovský (Lenc, Jarůšek) – 39. Tůma (Roubík, Skočovský), 44. Rys (Pavlíček), 58. Tůma (Roubík, Kuchler). Rozhodčí: Wagner, Horinek – Prokop, Šádek. Vyloučení: 11:6. Využití: 2:1. Diváci: 1060.
Ml. Boleslav: Rittich (30. M. Růžička) – Stříteský, T. Voráček, M. Trončinský, Holub, Robar, Ovčačík, Trška, Kučný – Jarůšek, D. Výborný, M. Bárta – M. Látal, R. Hruška, Pacovský – Hyka, Urban, Klimenta – Lenc, Žejdl, L. Pabiška – Kotala. Trenér: Výborný.
Ústí: Soukup – Skočovský, Pohl, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Pavlíček – D. Tůma, Roubík, Kuchler – Křivohlávek, Rys, Gengel – D. Novák, O. Kopta II, Navarra – Macek, Řídel, Ďurač. Trenér: Mach.