„V přípravě nás kosila zranění a v žádném utkání jsme nebyli kompletní. Teď je jisté, že někteří hráči budou chybět i na začátku sezony. Musíme se s tím poprat, ale žádáme fanoušky, aby byli v úvodu sezony trpěliví," řekl na předsezónní tiskové konferenci jednatel klubu Vladimír Evan.

Slovan bude letos hospodařit s nižším rozpočtem než loni. „Dokázali jsme ho snížit, pohybuje se kolem 13 milionů korun. Máme dva silné partnery, město Ústí a společnost Granette Distilleries, která je zároveň polovičním vlastníkem seniorského hokeje v Ústí," prozradil Evan.

Během léta opustila kádr Ústí řada hráčů, nové tváře by je ale měly nahradit. Nejvýraznějšími příchody jsou zkušení útočníci Kuchler s Melkou z Kladna či brankář Soukup z Litvínova.

„My trenéři jsme s doplněním kádru spokojení. Za odchozí hráče se klubu podařilo přivést adekvátní náhrady. V týmu máme kvalitní hráče a věřím, že můžeme navázat na loňskou sezonu, přestože máme hodně mladý tým. Jeho věkový průměr je 23 a půl roku," řekl jeden z koučů Tomáš Mareš.

„Zároveň jsme rádi za kvalitní soupeře v přípravě, ať už to byla Mladá Boleslav, se kterou jsme navázali spolupráci, Chomutov či Chabarovsk. O výsledky až tak nešlo, nebyli jsme kompletní a lepili jsme sestavu, jak to jen šlo. Někteří hráči jsou stále zranění, Volke a Holomek na dva měsíce, ale věřím, že start zvládneme," říká Miroslav Mach.

A kdo bude patřit k favoritům 1. ligy. „České Budějovice vyhlásily útok na extraligu, silní budou i Kladno a Slavia. Ale i Prostějov, Přerov nebo Most mají kvalitní hráče. Bude to zajímavá sezona," předpovídá Vladimír Evan.

„Parta v týmu je výborná a i když je nás teď málo a začátek bude těžší, věřím, že to společně zvládneme a sezona bude úspěšná," dodává kapitán Slovanu Martin Vágner.

Kádr hokejistů Ústí nad Labem:

Brankáři: Volke, Soukup, Kosina. Obránci: Brož, Smetana, Holomek, Kurka, Vágner, Pohl, Bernad, Skočovský, Macek, Hes, Zdvořáček, Hucek. Útočníci: Roubík, Merta, Kuchler, Dom. Novák, Tůma, Melka, Křivohlávek, Gengel, Rys, Kloz, Baránek, Kopta, Navarra, Řídel, Vykouk.

Aktuálně na marodce: Holomek (2 měsíce), Volke (2 měsíce), Melka (3 týdny), Merta (2 týdny), Kloz, Brož, Gengel (1 týden).