Ústečané přitom opět cestovali do Chomutova ve značně oslabené sestavě, v kádru bylo několik juniorů a to se v úvodu na jejich hře projevilo. První gól slavili domácí diváci už v 7. minutě, kdy se v přesilovce prosadil důrazný Hřebejk, který na brankovišti došťoural puk za Volkeho. Druhý gól přidali Piráti ve 13. minutě. Obránce Rutta napálil puk od modré a za jeho tvrdým projektilem se Volke jen ohlédl. S akciemi Slovanu to v tu chvíli nevypadalo dobře.

Ústecký tým se ale nevzdává a vzápětí to na ledě začal dokazovat. Prapor hostů brzy pozvedl nejlepší střelec základní části Roubík. Necelou minutu po druhé trefě Pirátů napřáhl na levé straně kluziště a vrátil Slovanu naději.

Ve druhé třetině tempo hry viditelně opadlo. Šance sice k vidění byly, obrany a brankáři obou týmů ale zůstávali pozorní. Především gólman Volke se doslova překonával a držel hosty při životě.

Ve chvíli, kdy už se zdálo, že si Piráti vedení pohlídají, připomněl se podruhé v utkání Roubík. Po krásné kombinaci s Kolafou „vykoupal" Hanuljaka a poslal zápas do prodloužení. V něm stálo při Ústečanech i štěstí, domácí Růžička napálil tyč. Na druhé straně poté Roubík završil hattrick a rozhodl o tom, že se série v neděli vrátí do Ústí.

Chomutov – Ústí 2:3 po prodl. (2:1, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Hřebejk (Hovorka, Skinner), 13. Rutta (Skinner, Hovorka) – 14. Roubík (Kloz), 54. Roubík (Kolafa, Kloz), 64. Roubík (Kolafa, Holomek). Rozhodčí: Pražák, Škrobák – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3814. Stav série: 3:2.

Chomutov: Hanuljak – Rutta, Skinner, Stehlík, Drtina, Koma, Toman, Šulák, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – McGregor, Růžička, L. Květoň – O. Kaše, Kämpf, Dušek – Chlouba, Račuk, Šagát. Trenér: B. Kopřiva.

Ústí nad Labem: Volke – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, Grin, Vaněk, Zdvořáček, Smetana – Kuchynka, Roubík, J. Kloz – Pořický, M. Hanzl, T. Vávra – Baránek, Suchan, Gengel – Kopta, Řídel. Trenér: Mach.