Zatímco v úvodním duelu se na první gól čekalo až do druhé části, ve druhém byly od začátku k vidění ofenzivní manévry obou celků. Favorit z Chomutova se brzy ujal dvoubrankového vedení po přesilovkových trefách Hřebejka a Kašeho, hosté se ale nevzdali a ještě do přestávky srovnali stav. Pouhou minutu po druhé trefě Pirátů se po přihrávce Roubíka rovněž v přesilovce prosadil Merta a v 18. minutě využil dalšího vyloučení domácích Tůma.

Na začátku druhé třetiny mohl jít outsider z Ústí dokonce do vedení, branka hostů ale nebyla pro hru vysokou holí uznána. To ale partičku kouče Macha nerozhodilo a dál se hnala za svým cílem. A dočkala se! Ve 27. minutě našel Roubík Gengela a ten střelou zblízka poslal Slovan do senzačního vedení.

Stav 2:3 ale nesvítil na světelné tabuli dlouho, v polovině klání vyrovnal v další přesilovce svým druhým gólem Hřebejk. A aby toho nebylo málo, za dvě a půl minuty vrátil favoritovi vedení Račuk. Ještě před sirénou se ale prosadil hrdina zápasu Roubík a bylo znovu srovnáno!

Definitivní rozuzlení dramatické zápletky přišlo ve třetím dějství. Ve 49. minutě poslal Slovan podruhé v utkání do vedení Kloz a v 53. minutě využil stejný hráč další přesilovou hru. Chomutov se sice v závěru ještě snažil výsledek zkorigovat hrou bez brankáře, z hole Roubíka ale naopak inkasoval sedmý gól.

Vzápětí sice ještě dokonal hattrick Hřebejk, to už ale na doposud největším překvapení play off nemohlo nic změnit!

Chomutov – Ústí 5:7 (2:2, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 9. Hřebejk (Toman, Růžička), 13. O. Kaše (Dušek, Kämpf), 31. Hřebejk (Hovorka), 33. Račuk (D. Květoň, Sinisalo), 60. Hřebejk (D. Květoň, Toman) – 13. Merta (Roubík, Tůma), 18. Tůma (Roubík, Merta), 27. Gengel (Roubík, Kolafa), 40. Roubík, 49. Kloz (Hanzl), 53. Kloz (Pořický, Vágner), 59. Roubík (Vágner). Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 9:9. Využití: 3:4. Diváci: 3727. Stav série: 1:1.

Chomutov: Kopřiva – Drtina, Koma, Skinner, Scalzo, Bartejs, Šulák – Hřebejk, Gajovský, Hovorka – L. Květoň, Růžička, Chlouba – Dušek, Kämpf, O. Kaše – Sinisalo, Račuk, D. Květoň. Trenér: Kopřiva st.

Ústí: Volke – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, Grin, Smetana – D. Tůma, Roubík, Merta – J. Kloz, M. Hanzl, Pořický – Kuchynka, T. Vávra, Gengel – Suchan. Trenér: Mach.