„Přišli jsme o tři hráče základní sestavy. Hanzl má stop na čtyři zápasy a přes to vlak nepojede. O Alinče jsme přišli také. Musíme se o to poprat i bez nich,“ říká generální manažer Slovanu Robert Kysela.

Proti čtyřzápasovému trestu pro Hanzla jste se chtěli odvolat. Stalo se tak?
Podali jsme odvolání, ale myslím si, že se to mine účinkem. Na ten zákrok se dá podívat z mnoha pohledů. Já osobně jsem odpůrcem toho, aby se podobné zákroky takhle trestaly. Podle mého názoru šlo o tvrdý, ale korektní a férový souboj. Disciplinárka ale nějak rozhodla a pochopitelně musí stát za svým rozhodnutím a hájit ho.

Navíc jste přišli i o Jana Alinče. Co přesně s ním je?
Na Honzu si vyskočil chomutovský Pulpán. Neříkám, že to byl likvidační zákrok, v žádném případě si nemyslím, že by do toho šel s úmyslem Honzu zranit. Chtěl ho dohrát, ale Honza nebyl v držení puku a soupeř mu zlomil žebro a udělal mu otřes mozku. Doufám, že bude disciplinární komise postupovat stejně, jako v případě Hanzla. Když už trestat, tak na obě strany.

Podali jste proti zákroku k disciplinárce nějaký protest?
Podali jsme podnět k prošetření situace. Je to trochu proti mému vnitřnímu přesvědčení, ale byl bych považován za hlupáka, kdybych nechal vlastní hráče distancovat a poté neinicioval stejné podměty k prošetření, tak jak to dělá Chomutov. Tvrdé a férové zákroky by se ale měly pouštět. Když se po sezoně s Lukášem Pulpánem potkám, tak mu vysvětlím, že jsem to musel udělat i přesto, že je to proti mému přesvědčení.

Existuje možnost, že by se Alinč stihl vrátit na případnou baráž?
To je nemožné. Se zlomeným žebrem a otřesem mozku se hrát nedá. Ten otřes mozku je lehčího rázu, ale se zlomenými žebry to nepůjde. Honzovi asi skončila sezona, je to vážné zranění.

Mimo hru je navíc i obránce Lukáš Poživil…
Tam asi malinko pochybili rozhodčí. Lukáš Poživil byl naprosto správně vyloučený za svůj zákrok. Nevšímal si puku a po buly uprostřed hry šel bránit ve hře hráči, který nebyl v držení puku. Ale ten hráč ho zbystřil, zvedl mu loket do obličeje a způsobil mu tím poměrně těžký otřes mozku. Rozhodčí bohužel vyloučili jen jeho. Dodatečně ale zasáhla disciplinárka a hráče Fialu potrestala dvěma zápasy, což je v pořádku.