Třicátým kolem začne druhá polovina základní části Chance ligy. Lepšící se Ústí n. L. se pokusí opět bodovat s Třebíčí, poslední Kadaň přivítá Porubu. Litoměřice razí do Havířova.

V domácím prostředí nastoupí oba severočeské celky, které se snaží uniknout ze dna tabulky. Na ústecký zimní stadion zavítá Třebíč, s níž dokázali svěřenci Tomáše Mareše v obou letošních zápasech bodovat.

„Jelikož máme problémy s produktivitou, bude klíčem k úspěchu především dobrá obranná hra, která nám až na zápas s Havířovem fungovala v předešlých utkáních,“ zmínil ústecký trenér před duelem. Řešit však bude muset rozsáhlé absence, které Slovan v posledních týdnech zužují. „Čeká nás nesmírně náročný duel, neboť máme pouze tři formace. Musíme být disciplinovaní a především bojovní. To mi v posledním utkání chybělo.“

Hokejová branka ilustrační foto
Ústecký Slovan na Havířov nestačil, rozhodl závěr druhé třetiny

Těšit ho tak může alespoň fakt, že do sestavy se vrací David Merta a kapitán Vágner, trénovat už začal také Jaroslav Roubík.

V domácím prostředí nastoupí také Kadaň, která vyzve Porubu. „Určitě je to plus. Doma se nám hraje dobře. Sice nám teď nevyšly poslední dva zápasy, ale nemyslím si, že náš herní projev je nějak špatný, šance tam máme,“ řekl kadaňský obránce Daniel Novák.

Naopak dlouhý výjezd čeká Litoměřice, které se vydají do dalekého Slezska. Duely s Havířovem zatím pokaždé opanoval domácí celek, svěřenci Daniela Tvrzníka se nyní budou snažit tuto bilanci zlomit.

„Očekávám vyrovnané utkání. Havířov má podobné mužstvo a styl, jako my,“ tuší před výjezdem do Slezska šéf litoměřické lavičky. „Rozhodne, kdo udělá méně chyb, a také jak se budou týmům dařit přesilové hry a oslabení.“

Litoměřičtí musí před zápasem řešit také komplikace v sestavě. „Kvůli reprezentačním povinnostem nás opustili tři hráči, v týdnu jsme tak kádr doplňovali. Musíme se soustředit především na náš výkon,“ dodal Tvrzník.

Slovan ovládl derby, Kadaň si odvezla bůra
Slovan ovládl derby, Kadaň si odvezla bůra