„Zápas od zápasu naše sebevědomí roste. Potvrdili jsme to ve čtvrtém utkání a další bod je na naší straně, i když boj ještě nekončí," řekl v rozhovoru pro hokej.cz zkušený útočník Petr Tenkrát.

Z jeho slov je patrné, jak si Ústí na giganta věří. Rytíři v každém utkání marně zkoušejí dobývat branku Severočechů a v posledním klání už jim tekly nervy. Není divu. Stav série měl být dle odborníků v tuto chvíli opačný. „Podle novinářů jsme byli před sérií s Kladnem někde dole a Kladno nás mělo přejet 4:0 na zápasy. Překvapení to určitě je a my si to hlavně užíváme," přiznává Tenkrát.

A společně s hráči ožívají i fanoušci! Na první domácí zápas jich přišlo přes tři a půl tisíce, na druhý dokonce o tisícovku více. Po letech se tak na severu Čech znovu rozpoutala hokejová horečka. „Doufám, že nás přijdou lidé podpořit, budeme je potřebovat," povídal před domácími zápasy trenér Mach. Fanoušci ho vyslyšeli a odměnou jim byly dvě výhry. Další už bude znamenat postup do semifinále.

„Kladno bude teď doma favorit. My si to chceme užít, udělat radost fanouškům. Teď už máme velkou šanci postoupit do semifinále. Zkusíme v pondělí odehrát další dobrý zápas," slíbil na webu Slovanu Jaroslav Roubík.