Už musejí zabrat! Do konce základní části WSM Ligy zbývá posledních 15 kol a ústeckým hokejistům po čtyřech porážkách v řadě znovu ujel postupový vlak. Poslední vagónek mířící do play-off patří momentálně Frýdku-Místku, na nějž je nalepen Havířov a Vsetín.

Ústí ztrácí už osm bodů, a pokud chce udržet s osmičkou kontakt, musí dnešní zápas 38. kola WSM Ligy proti Kadani zvládnout.
Kadaň je zatím poslední, v sezóně oslavila jen sedm výher, z toho dvě až v prodloužení, na Ústí ztrácí 25 bodů, jenže… Jde o severočeské derby a o podobných zápasech se tvrdí, že nemají favorita. Však i Slovan doma Kadaň smetl 9:2, odvetu nedaleko Chomutova ale nezvládl a prohrál 2:4!

Milan Hejduk při slavnostním vyřazení jeho čísla 23 a vyvěšení dresu ke stropu arény v Denveru 6.1.2018.
Číslo 23 Milana Hejduka je mezi legendami pod střechou arény

I díky losu mají Ústečtí jednu drobnou výhodu, z posledních patnácti zápasů nastoupí hned devětkrát doma! „Bude to těžké utkání, ale musíme bodovat. Bude záležet, koho Kadani půjčí Chomutov, ale i tak nemají špatný tým,“ řekl před utkáním trenér Ústí Miroslav Mach.

„Všichni čekají, že jasně vyhrajeme, tak lehké to ale nebude. Zápasy s Kadaní ale budou klíčové. Pokud chceme do play-off, musíme ji dvakrát porazit, stejně jako vyhrávat doma.“

Ústí opět trápí sestava, několik hráčů je zraněných, koho pošle do Ústí Mladá Boleslav se Slovan dozví až v den zápasu kolem poledne.

Hokejisté Prostějova ve 37. kole porazili Slovan Ústí nad Labem 4:3 Jan Starý (Prostějov)
Slovan na Moravě neuspěl, veze dvě porážky