„Chtěl bych odehrát tisíc zápasů. Je to takový můj sen," přiznala před časem legenda soutěže. Muž s číslem 41 na dresu je blízko, do vysněné mety mu chybí šedesát bitev.

Blíže tisícovce je v kanadském bodování. Aktuálně má na kontě 951 bodů (434 + 517) a k jubilejní metě mu tak chybí jen 49 bodíků. Pro představu, loni jich získal přesně stovku.

TRENÉR HVĚZDĚ VĚŘÍ

„Jarda je zkušený hráč a na sezonu se umí dobře připravit. Všichni doufáme, že se mu bude dařit jako loni. Myslím, že těch devětačtyřicet bodů v pohodě zvládne," říká trenér Slovanu Miroslav Mach.

Žádnou sázku s obávaným střelcem ale neuzavřel. „S ním se nemá cenu sázet, to bych prohrál."

Slovan zahájí sezonu ve středu v 17.30 v Mostě. „Jedeme k nim vyhrát a pozvat tak fanoušky na páteční domácí derby s Kadaní," má jasno asistent kouče Tomáš Mareš.

MAJÍ TAJNÝ SEN

Podle jeho slov je tým na start sezony dobře připravený. „Všichni už se těšíme. Motivuje nás loňský ročník, ve kterém jsme uspěli. Naším tajným snem je to zopakovat. A jednoznačným cílem je postup do play off. Kádr kvalitu má," ví Mareš.

A kdo bude podle něj patřit k největším favoritům? „Určitě České Budějovice, Slavia, Kladno a černým koněm bude Frýdek-Místek, který je farmou Třince. Nikdo ale neudrží formu po celý rok, důležité je mít výpadků co nejméně," má jasno.

Loni jeho partička napsala hokejovou pohádku. Přidá letos druhý díl?