Ústečtí hokejisté v předehrávce 4. kola WSM Ligy nestačili na Karlovy Vary a prohráli 2:3 v prodloužení. Hosté tak pokazili oslavu sobotních 40. narozenin Jaroslavu Roubíkovi, jenž dostal před utkáním od klubu dárek.

Už před zápasem nebyl k dispozici obránce Brož, v 1. třetině odstoupil také kapitán Vágner. Právě v úvodním dějství padl na dlouho jediný gól, díky němuž se dostali hosté do vedení. Trefili sice také dvě tyčky, v prostřední části ale dominoval právě Slovan. Ten vstřelil dokonce regulérní gól, ten však rozhodčí, jenž ztratil puk z dohledu, bohužel pro domácí neuznal.

V 53. minutě už ale stadion vybuchl nadšením, když srovnal Dufek. Přesně 90 sekund po něm otočil skóre Najman a vzápětí mohl rozhodnout Roubík, jenže trefil tyčku! Hosté se nadechli k závěrečnému náporu, nejprve propálil Růžičku Podlipnik, v závěru si vytvořila Energie tlak, který však Slovan ustál. Hned v úvodu prodloužení ujel Beránek a přízemní střelou rozhodl utkání.

„V první třetině jsme hráli opravdu hrozně, chybělo nám téměř všechno, a kdyby to bylo 4:0 pro soupeře, nemohli bychom nic říct. V kabině jsme si důrazně promluvili a druhá a třetí třetina už byly lepší,“ hodnotil utkání trenér domácího celku Miroslav Mach. „Začali jsme lépe bruslit, vytvářeli jsme si i šance. Povedlo se nám skóre otočit, bohužel jsme nedokázali výsledek udržet. Jarda Roubík to měl prakticky do prázdné branky, trefil ale tyč, to pro nás byla trochu smůla,“ mrzelo domácího trenéra. „Kdyby nám ale před zápasem někdo řekl, že budeme mít ze zápasu s Energií bod, určitě bychom ho brali,“ dodal.

Slovan tak ze dvou domácích zápasů urval tři body, pokaždé se prodlužovalo. Nyní ho čeká opět šňůra tří zápasů na kluzištích soupeřů, na domácím ledě se představí až 30. září.

WSM Liga, 4. kolo:

Slovan Ústí – Karl. Vary 2:3pp (0:1, 0:0, 2:1, -0:1p)
Branky a nahrávky: 53. Dufek (Najman), 54. Najman (P. Kousal, Dufek) – 16. M. Rohan (Podlipnik, Stloukal), 57. Podlipnik (T. Rachůnek, Kverka), 61. Beránek. Rozhodčí: Kašík, Přikryl – Krátký, Bosák. Diváci: 1 449.
Slovan Ústí: Růžička (Soukup) – Bernad, Husák, Macek, Vágner, Hes, Zdvořáček – Melka, Roubík, Smolka – Merta, Vrdlovec Volf – Dufek, Najman, Kousal – Mical, Gengel, Severa