Začátek zápasu vyšel mnohem lépe domácím Rytířům. Ústečané nestíhali jejich tempo a museli faulovat. První přesilovku Středočechů sice ještě přežili, ve druhé už ale přišel trest. Na začátku páté minuty napřáhl z pravého kruhu nejlepší střelec soutěže Bílek a poslal Kladno do vedení. O chvíli později mohl srovnat Kloz, v samostatném úniku ale na Mensatora nevyzrál.

V 8. minutě kladenského gólmana překonal Tůma, k jeho smůle ale rána skončila jen na tyči domácí svatyně a v poslední minutě prvního dějství šli Středočeši do dvougólového vedení, když Bílek zblízka doklepl do sítě střelu Kindla.

Hráči Slovanu se vrátili na dostřel ve 26. minutě, kdy se tvrdou ranou z levého kruhu prosadil kanonýr Roubík. A aby toho nebylo málo, ještě před polovinou zápasu se hostům podařilo vyrovnat zásluhou Andrese. Ve 35. minutě si ale favorizovaní Rytíři vzali své vedení zpět, když se z mezikruží trefil Stach – 3:2.

Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo na začátku třetí dvacetiminutovky. Domácí Kladno se dostalo zásluhou slepených branek Rudovského a Dvořáčka do vedení 5:2 a když pak přidal ve vlastním oslabení šestou branku Redlich, bylo o vítězi jasno a utkání už se jen dohrávalo.

Ústečtí hokejisté i přes porážku udrželi osmé místo v tabulce a další duel sehrají v sobotu, kdy hostí Benátky.

Rytíři Kladno – Slovan Ústí 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Bílek (Nash, Skuhravý), 20. Bílek (Kindl, Stach), 35. Stach (Kindl, Růžička), 41. Rudovský (Repe, Mensator), 44. Dvořáček (Nash), 48. Redlich – 26. Roubík (Tůma), 30. Andres (Kloz, Brož). Rozhodčí: Grech – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Vágner a Tůma (oba ÚL) 10 min. os. trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2047.

Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kehar, Růžička, Gutwald, Ptáček – Rudovský, Skuhravý, Pletka – Kindl, Stach, V. Bílek – Horna, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Dvořáček. Trenér: Lidický.

Slovan Ústí: Volke – Smetana, Holomek, M. Vágner, Vl. Brož, Sobotka, Látal, Bernad, Pohl – Merta, Roubík, D. Tůma – J. Kloz, Andres, Rys – Kuchler, Melka, Dalecký – Navarra, Gengel, Křivohlávek. Trenér: Mach.